Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'un Rumen futbolcu Ciprian Marica'ı transfer etmesinin ardından Galatasarayımız'ın efsane isimlerinden birisi olan Gheorghe Hagi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Futbolu ve temsilcilerimizin transfer çalışmları hakkında değerlendirmelerde bulunan Gheorghe Hagi, "Türkiye'de çok fazla para var ve her pazar stadyumlar tıka basa dolu oluyor. Futbol, bu ülkede çok iyi. Marica'ya gelince aslında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a gidebilir daha sonra Konyaspor'a transfer olabilirdi. Ama sonuç olarak bu tamamen onun kararı. İyi para kazanacağını tahmin ediyorum. Konyaspor gelişmekte olan bir takım ve daha iyi olacaklar" dedi.

Galatasaray'ın transfer bütçesine ve Beşiktaş'ın yeni stadına da değinen Rumen efsane, "Türkiye'deki futbol bir hayli gelişmiş durumda. Galatasaray'ın 200 milyon, Trabzonspor'un ise 70-80 milyon belki de hatta 100 milyon bütçesi var. Beşiktaş'a gelince ise harika bir stad yapıyorlar. Aslında söylenecek pek fazla şey yok" ifadelerini kullandı.

Gheorghe Hagi sözlerine şu şekilde devam etti; "Türkiye, büyük takımların ciddi bütçelere sahip olduğu bir ülke. Futbolu da gelişmiş durumda. Burada sıradan bir ülkeden konuşmuyoruz. Düşünün, Drogba ve Sneijder gibi isimler neden bu ülkeye transfer olmuş olabilirler? Bursaspor, Arjantinli oyuncular transfer ediyor; Kasımpaşa ise logistic anlamda çok iyi durumda. Marica'nın Getafe'den ayrılmasına gelecek olursak, Bence Getafe kendisine 700 bin avro civarında bir para teklif etti ve para az gelince Türkiye veya Almanya'ya gitmeyi tercih etti. Türkiye'de 3 milyon maaştan ve büyük takımlardan bahsediyoruz. Marica, bunları göz önünde bulundurmuştur."

Webaslan