Sarı-kırmızılıların genç yıldız adayı, İstanbul'a adaptasyon süreci ile ilgili konuştu ve İsviçre'de son dönemde yaşadığı sorunlarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Hajrovic'in röportajı...

Izet, İstanbul'a gittiğinden beri 1 ay oldu. Alıştın mı?
"Çok güzel bir dairede yaşıyorum. Mobilyalarımı bile seçme şansı buldum ve kulüp de bana çok yardım etti. Her şey çok çabuk oldu"

Rekabet nasıl? Çok rekabet var mı?

"Tabii ki büyük bir rekabet var. Takım arkadaşlarım, bundan çok memnunum, Drogba, Melo, Sneijder, Muslera gibi yıldızlar... Her gün dünya çapında bu oyunculardan bir şeyler öğreniyorum. Hocamız da benim ile özel görüşmeler yapıyor ve taktik olarak beni hazırlıyor. Ancak Grasshoppers'a çok minnettarım ki onlar izin vermese şu anda Galatasaray'da olamazdım"

ÖZEL ANTRENMAN PROGRAMI VAR!

Senin için özel bir antrenman programı da hazırlanmış durumda. Bununla ilgili ne diyeceksin?
"Her idmandan önce ve sonra, fizyoterapistler eşliğinde özel çalışmalarım var. Çok kısa bir sürede, fiziksel olarak çok ciddi bir ilerleme kaydettiğimi farkediyorum"

Türkiye'de kendini kabul ettirmen için ne kadar süreye ihtiyacın var sence?
"İlk 4 maçımda 1 gol attım ve 3 de asist yaptım. Ben çalışmaya devam edeceğim ve sonrası kendiliğinden gelecektir"

"BEN İSVİÇRE'DEN KAÇMADIM"

Burada aldığın ceza sınrasında, ligde işler senin için iyi gitmedi. Çok tartışıldın. Yurt dışına gitmenin sebeplerinden biri bu muydu?
"Kötü oynadığım bazı maçlar oldu, ancak iyileri de oldu. Sonra gereksiz bir kırmızı kart çıktı, sonrasında da 3 maç ceza aldım. Bunun yanında ilk yarıda 6 gol ve 4 asistlik bir performansım vardı. Eğer kötü olsaydı, ara transfer döneminde Galatasaray'a gelemezdim. Ben kaçmadım. Elime geçen şansı memnuniyetle kullandım."

İsviçre Milli Takımı yerine Bosna Hersek'i seçme kararınla ilgili, hiçbir zaman "harika' bir seçim yapmışım demedin". Şimdi bunu diyecek misin?
"O dönemde Grasshoppers benim bu konuda bir pozisyon almamı istemedi. Medya tarafından eleştirildim. Şu anda bu konu hakkında konuşabilirim"

"KULÜPLERİNDE OYNAMAYANLARI GÖRDÜM VE..."

O zaman soralım; neden Ottmar Hitzfeld'in seni çağırmasına rağmen, Bosna Hersek'e gitme kararı aldın?

"Dünya Kupası hayalini takip ettim, herhangi bir başka oyuncu gibi. Milli takım her oyuncu için özeldir. Ülkenin en iyileri ile oynarsın. Geçen sezon Grasshoppers ile başarılı bir dönem geçirdim, iyi istatistikler yakaladım ve düzenli forma şansı buldum. Sonrasında, kulüplerinde oynamayan ve İsviçre'nin hazırlık maçında yer alan oyuncuları gördüm ve bu beni düşündürdü. Kimse benimle temasa geçmedi, kimse bana sabırlı olursam, gelecekte benim ile ilgili planları olduğundan bahsetmedi. Hiçbir şey yapılmadı. Bosna Federasyonu ise bana baskı yaptı ve milli takım için ikna etti. Dürüst olmak gerekirse bu karar benim için kolay olmadı."

Yani ilgisizlikten mi yakınıyorsun?

"Hayır, benimki bir eleştiri değil. Ancak, evet, hangi milli takım için oynamak istiyorsam, onla oynama şansını elde etmek isterdim. Bugün kaç tane çift pasaportlu oyuncu İsviçre Milli Takımı'nda oynuyor? Bence çift pasaportlu oyuncular İsviçre Milli Takımı için yüksek öneme sahip. Tabii, şunu da söyliyeyim, İsviçre'ye minnettarım. Tabii ki bu benim çenemi kapayarak, başka bir ülke için oynamamı engellemeleri anlamına gelmez. Bosna Milli Takımı ile inanılmaz bir tecrübe elde ediyorum. Sadece bir hata yaptım, İsviçre Federasyonu ve Bay Hitzfeld'i kendim bilgilendirmeliydim. Hepsi bu."

"BİR İSVİÇRELİ GİBİ HİSSEDİYORUM"

İsviçrelilerin sana olan öfkesini anlıyor musun?
"Ben İsviçre vatandaşıyım. Bir İsviçreli gibi hissediyorum. Bunun yanında Bosnalı köklerim de beni gururlandırıyor. Her İsviçre vatandaşı kendisine, eğer ikinci bir pasaportu olsaydı, Dünya Kupası şansını geri teperler miydi, sorsun. Tabii ki hayalkırıklığı yaşayan taraftarları anlıyorum. Ben de bana milli takım için teklif gelmediğinden dolayı hayalkırıklığı yaşıyorum."

Bugün de aynı tercihi mi yapardın?
"Tabii ki, aynısını yapardım."

İsviçreli hissettiğini söyledin. İsviçre'yi evin gibi görüyor musun?
"Burada büyüdüm, İsviçreli gibi hissediyorum ve bir gün yine İsviçre'de yaşayacağım"

Sporx