Arena'da 1-0 kazandıkları maçın ardından basın  mensuplarına açıklamada bulunan tecrübeli futbolcu, son dakikada kalelerinde  tehlikeli bir pozisyon yaşadıklarını belirterek, "Son anda bir panik ortamı oldu  ama Allah bizi korudu. Biz bu maçı kesinlikle hak ettik. Duruşumuz ikinci devre çok iyiydi. İkinci devre istediğimiz futbolla istediğimiz sonucu aldık. Son iki  maçımız kaldı. İnşallah onları da en iyi şekilde oynayıp, 4. yıldıza kavuşmak  istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Maçın hemen başında sakatlık geçiren Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil  olduğunu hatırlatan Hamit, "Ben de ısınmadan oyuna girdim. 2-3 gündür takımla  beraberim. Kendimi çok iyi hissediyordum. Yoksa kadroya girmezdim. Sonuçta diğer  arkadaşlar da var. Onların katkıları da çok büyük. Isınmadan girdiğim için adalem  sertleşti. Devre arasında masaj oldum" diye konuştu. 

Hamit Altıntop, eski teknik direktörleri Cesare Prandelli ve Hamza  Hamzaoğlu arasındaki farkla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti: 

"İki hocayı karşılaştırmak istemiyorum ama herkesin bir özelliği ve  anlayışı var. Prandelli ile iletişim sorunumuz vardı. Türkçe'yi ve Türk futbolunu  bilmemesi çok büyük dezavantajdı. Hamza hocanın futbol anlayışı bize daha yakın  olduğu ortada. Yoksa zirvede olmazdık. İnşallah sonunda da bu emeğimizin  karşılığını alırız. Hocamız da teknik direktör olarak ilk şampiyonluğunu elde  eder. Biz de bunu hep beraber kutlayabiliriz." 

Umut Bulut: "Pozisyonumda penaltı verilmedi" 

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut da maçta ikinci yarının başında ceza  sahasında düşürüldüğü pozisyonda penaltının verilmediğini savunarak, "Benim  pozisyonumda penaltı verilmedi. Sneijder'in golü olmasaydı, alacağımız  beraberlikle liderliğimizi devam ettirecektik ama hakem arkadaşlarımızın biraz  daha bu tür pozisyonlara dikkat etmesini istiyoruz. Kaçırdığım pozisyonlarla ilgili olarak da kimsenin istemediği kadar gol atmak istiyorum. Kaçırdığım  pozisyonlar nedeniyle üzgünüm ama kazandığımız için de mutluyum" diye konuştu. 

Maçın zor geçtiğini anlatan Umut Bulut, "Biz rakibimizden daha çok  mücadele ettik ve istedik. Pozisyon vermedik ve maçı kazanmasını bildik. Takım  arkadaşlarımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İki maçımız var.  Rakiplerimizin puan durumuna göre son iki maçımızı, belki de Beşiktaş maçını  kazanıp, şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Selçuk İnan'ın yarın MR'ı çekilecek 

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Selçuk  İnan'ın yarın MR'ı çekilecek. 

Sağ üst adalesinde sertleşme olan sarı-kırmızılı futbolcunun çekilecek  MR sonucu durumunun netleşeceği belirtildi.