Galatasaray Sportif A.Ş yöneticisi Levent Nazifoğlu, önceki günlerde Hamit Altıntop'un devre arasında takımdan ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini ancak bunun önüne geçtiklerini ifade etmişti. Yaşanan bu gelişmelere rağmen Hamit Altıntop'un devre arasında takımdan ayrılmaya hazırlandığı ve bu yönde transfer görüşmelerinde bulunduğu öğrenildi.

2012 yılında Real Madrid'den 3.5 milyon euro karşılığında transfer edilen futbolcu yaşadığı sakatlıklar sebebiyle bir türlü beklenileni verememişti. 33 yaşındaki futbolcu sezon sonunda sözleşmesi bitmesine rağmen kulübün kendisine geçtğimiz sezondan borcu olması sebebiyle 1 yıllık daha sözleşme imzalamıştı.

Riekerink'le anlaşamaması ve takımda istediği forma şanslarını bulamaması yüzünden ayrılık hazırlığı yapan futbolcunun yeni adresinin ise Almanya olacağı ifade edildi. Tecrübeli futbolcunun kardeşinin de forma giydiği Augsburg'la görüşme halinde olduğu ve futbol hayatını Almanya'da noktalamayı düşündüğü ifade edildi.

Bu sezon sadece Kayserispor'la oynanan mücadelede forma giyen Hamit Altıntop oyuna sonradan girdiği mücadelede sadece 1 dakika oynayabilmişti.