Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Yasin, Cesar Prandelli  döneminde takımda fazla forma şansı bulamadığını belirterek, şu ifadeleri  kullandı: 

"Hamza hocanın takımın başına gelmesi benim Galatasaray'daki kaderimi  değiştirdi. Sol açıkta oynadığımı, beni tanıdığını, neler yapabileceğimi çok iyi  bildiğini söyledi. 'Antrenmanlarda yüzde 100'ünü ver, gerisi kendiliğinden  gelecek' dedi. Benim için güven çok önemli. O güveni aldıktan sonra, Ziraat  Türkiye Kupası'nda 4-2 kazandığımız Eskişehirspor maçının son yarım saatinde  oyuna girdim ve o maç benim için milat oldu. Galatasaray'da ilk kez istediğim  gibi futbol oynamaya başladım." 

Geçen yıl Galatasaray'ın şampiyon olmasında önemli rol oynayan 28 yaşındaki futbolcu, takım arkadaşı Wesley Sneijder'ın kendisine çok yardımcı  olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Wesley dünyanın en iyi 10 numaralarından biri. Birlikte oynadığım en  iyi 10 numara. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda uyumumuz harikaydı. Sürekli  benimle konuşuyor, koşu yollarını, pas yollarını bana anlatıyordu. Onun varlığı  ve pasları Galatasaray'daki yaşamımı değiştirdi."