Özellikle yeni sezon planlamasıyla ilgili önemli tespitlerde bulunan Hamzaoğlu, transfer politikalarının çilek almak değil çilek yetiştirmek yönünde olacağını söyledi.

2 kupayla kapatılan sezonun en kritik dönemlerini yorumlayan Hamzaoğlu, gelecek sezonla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü, yaz dönemindeki transfer politikalarıyla ilgili de bazı ipuçları verirken, taraftarları heyecanlandıracak bazı isimleri de NTV Spor izleyicileriyle paylaştı.

"SON ANA KADAR MÜCADELE ETMEK GEREKİR"

Programın başında, Türkiye'nin Kazakistan'ı 1-0 mağlup edip, Euro 2016 iddiasını sürdürdüğü maçı değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Öncelikle Fatih hocamızı ve Milli Takım oyuncularımızı da tebrik ediyorum. Her ne kadar zorlu bir maç geçse de bu maçlar böyle geçer. Bu maçlarda golü bulana kadar rakip direnir ve oynatmamak için her şeyi yapar. Önemli olan o dirayeti gösterip kazanmayı istemek lazım. Milli takımımız da bunu istediği için golü buldu. Biz de ligin sonlarındaki birçok maçı 80. dakikadan sonra kazandık. Bırakmamak ve son ana kadar mücadele etmek gerekir" dedi.

"GELDİĞİMİZDE 'BÖYLE OLMAZ' DEDİK"

Göreve geldikleri zaman Galatasaray'ın futbol anlayışının sorunlu olduğunu ve buna karşın kendilerinin, 'Böyle olmaz' dediklerini vurgulayan başarılı teknik adam, "Geldiğimiz zaman savunmayı hep geride kabul eden bir Galatasaray takımı vardı. Biz dedik ki; "Böyle olmaz. Biz Galatasaray'ız ve hücum eden bir takım olmak zorundayız. Biz rakibe göre oynayacaksak, bizim büyüklüğümüz nerede kaldı" dedik. Önde basan bir görüntü içinde olmamız gerekiyordu. Çalışmalarımızı ona göre planladık. Daha coşkulu daha istekli ve önde çok pozisyon üreten bir takım görüntüsünde olmak zorundaydık. O günlerde şampiyonluk hedefine çok yakın olmadığımız için biraz da rahattık. Yediğimizden bir fazlasını atsak yeter diye düşünüyordum. Gol yediğimizde önemsemiyordum. Ama son haftalara gelindiğinde ve hedefe yaklaşmaya başladığımızda skor ön plana çıktı. Oyuncularım da skora göre oynamaya başladı ve biz de buna göre çalışma yaptık" ifadelerini kullandı.

"TAZMİNAT BANA TERS"

Galatasaray'la imzaladığı yeni sözleşmede tazminat maddesi olmadığını bir kez daha söyleyen Hamzaoğlu, "Sözleşmede özellikle tazminat istemedik. Çünkü karşılıklı mutlu olunduğunda bu işler güzel oluyor. Yani yönetim beni istemez, oyuncular ve taraftar mutlu olmazsa kontratım var diye kalmam. Bunlar bana ters geliyor. Benim tarzım o değil. Akhisar Belediyespor'da da bu şekilde sözleşme yaptım. Orada da 'bana ima etmeniz yeterlidir" diyordum" diye konuştu.

"ÇİLEKLERİ KENDİMİZ YETİŞTİRECEĞİZ"

Transfer politikalarının çilek almak değil çilek yetiştirmek yönünde olacağını vurgulayan Sarı-kırmızılı kulübün teknik adamı, "Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bilal Kısa'yı düşünüyoruz, görüşmelerimiz de sürüyor kendisiyle. Avrupa piyasasında da çalışma yapıyoruz. Ama bu sene dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne kaldık diye açılmak istemiyoruz. Buna karşılık 'küçük düşünüyor, yıldız alalım' düşünceleri hep kulübe zarar getirdi. Biz istikrarımızı koruyacağız. Ancak sağımızı solumuzu güçlendireceğiz. Pandev gittiği için bir forvet düşünüyoruz. Stoper de alabiliriz ama Dany bizim oyuncumuz, onunda devam edebiliriz. Amrabat ve Sercan'ı da kampa götüreceğiz. Biz çileklerimizi içeriden çıkaracağız, çilekleri biz yetiştireceğiz. Hazır almaya gerek yok" şeklinde konuştu.

"GIGNAC VE PODOLSKI LİSTEMİZDE"

Medyada haberleri çıkan Gignac ve Podolski isimlerinin de listelerinde olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Sezon içinde yarışırken, eksiklerimizi tamamlamaya fırsatımız olmadı. Ama şimdi bir kamp dönemi geçirip, bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Görüşme halinde olduğumuz isimler var. Ama isim veremiyorum borsa olayından dolayı. Gignac ve Podolski isimleri bizim geniş listemizde. Ama daha karar verip hiçbiriyle görüşmeye başlamadık. Pandev ayrıldı ve Dzemaili ile görüşeceğiz. Yollarımızı ayıracağımız isimlerin sayısı 3-4 oyuncuyu geçmeyecek" dedi.

"YİNE ŞAMPİYON OLURSAK..."

Ligde yine şampiyon olmaları halinde daha rahatlayacaklarını ifade eden Hamza Hamzaoğlu, "Ligde yine şampiyon olmamız gereken bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. Bir sene daha şampiyon olduğumuzda her anlamda güçleneceğiz. O zaman bir sonraki sene hamlelerimizi daha rahat yapacağız. Şampiyonlar Ligi'nde bu kadromuzla da gruptan çıkabileceğimizi ve gidebildiğimiz yere kadar gideceğimizi düşünüyorum ama bu istikrarı sürdürürsek daha sonra çok daha kolay hamleler yapabiliriz" diye konuştu.

"RAKİPLER YENİ BİR HEYECANLA BAŞLAYACAK"

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sezona yeni teknik adamlarla başlamalarını da yorumlayan Hamzaoğlu, "Rakiplerimiz, yeni teknik adamlarla yeni bir heyecanla sezona başlayacaklar. Bu sene kaybettikleri şeyi, gelecek sezon kazanmak adına çok daha fazla çabalayacaklar. Bizim de buna hazırlıklı olmamız lazım. Kampın ilk gününden itibaren bunu düşünüp, gelecek sezonki zorlu yarışa hazır olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"LİGDEN DE DÜŞÜNÜĞÜMÜZ İSİMLER VAR"

Yapacakları transferle ilgili de bazı detaylar veren başarılı teknik adam, "Takviyelerin bir kısmı, kadro derinliğini oluşturmak adına olacak. Ancak bazıları da direkt olarak ilk 11 oyuncusu olması gerekiyor. Türkiye Ligi'nden Bilal dışında düşündüğümüz isimler var. Serdar Aziz de bu isimlerin arasında yer alıyor. Devre arasında da Serdar'ı istemiştik ama daha sonra vazgeçtik. Çünkü elimizde Koray vardı ve bu şekilde devam edebiliriz diye düşündük. Ama buna rağmen her şey transfer değil" diyerek sözlerine devam etti.

"YASİN'İ DAHA ÖNCEDEN DE BEĞENİYORDUM"

Galatasaray'ın şampiyonluğunda büyük katkısı olan Yasin Öztekin'i daha önceden de çok beğendiğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Yasin Öztekin, Akhisar'da çalıştığım da dikkatimi çeken oyunculardan birisiydi. Galatasaray'a geldiğimde de antrenmanlarda gördüm Yasin'in bize faydalı olacağını. Çabuk düşünüp, çabuk oynayan bir isim Yasin. Yani böyle oyuncu bulmak kolay geldi. Hem dar alanda çabuk düşünüp, çabuk oynayacak... Yasin'in pas ve şut tercihleri de çok doğru. Ben Bruma'nın da gelişim kaydedeceğini düşünüyorum. Bruma, çok iyi özellikleri var ama bunları ne zaman kullanacağıyla ilgili sıkıntıları var. Kamp döneminde bunları aşabilir ve sezona da iyi başlayabilirse önümüzdeki sene Bruma'yı kazanacağız. Bruma'nın eksiği mental anlamda. Daha tecrübesi ve genç bir oyuncu. Bu konuda gelişimi biraz yavaş ilerliyor ama biz onu da kazanacağız" diye konuştu.

TARAFTARI HEYECANLANDIRACAK TRANSFERLER!

Alacakları 1-2 oyuncunun taraftarı heyecanlandıracak isimler olacağının altını çizen Galatasaray teknik direktörü, "Biz Galatasaray takımıyız ve Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edeceğiz. Bize tabii ki uluslararası tecrübeye sahip oyuncular da lazım. Kadro derinliğini sağlayacak bazı transferlerimizi yanı sıra seyircimizi de heyecanlandıran 1-2 oyuncu alacağız. Bizim öyle oyunculara da ihtiyacımız var. Uluslararası tecrübeyi yaşamış ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamış oyuncuları da takibi kadromuza katacağız" dedi.

"SAĞ BEK ALACAĞIZ"

"Sağ bek için bir oyuncu bulursak alacağız" diyen Hamzaoğlu, "O bölgede de 3 kulvarda yarışacağımız için almayı planlıyoruz. Ama transfer yapmak için transfer yapmayı düşünmüyoruz. İyi bir oyuncu bulduğumuzda o bölgede oyuncumuz olsa da transfer yapabiliriz. Direkt olarak takıma girebilecek 2 oyuncu almak istiyorum, 2-3 tane de kadroyu zorlayacak ve gerek olduğunda çıkıp oynayabilecek transferler yapmak istiyoruz" dedi.

"MELO İLE DEVAM EDECEĞİZ" 

Basında çıkan Melo haberlerine de açıklık getiren başarılı teknik adam, "Felipe Melo ile ilgili bir yılımız daha var. Devam edeceğiz. Şu anda gelen bir teklif yok. Sözleşme uzatmak konusunda şu anda herhangi bir şey konuşmadık. Bundan sonra Sabri, Melo ve Wesley ile konuşacağız. Orada belki uzatacağız, belki mevcut sözleşmeyle devam edeceğiz, belki de teklif gelirse yollarımızı ayıracağız. Dzemaili ve Pandev'in kariyerleri ortada. Ama orta sahada Melo-Selçuk-Wesley üçlüyle uyum yakaladık. Orayı artık Dzemaili ile bozamazdık. Orada eksik olduğunda da düşündüğüm isim Hamit oldu. O bölgede ihtiyacımız, kolay top kaybetmeyen bir oyuncuyu tercih ettim. Daha hücumcu bir oyuncuya ihtiyacım olsaydı Dzemaili'yi tercih ederdim. Kendisi kötü bir oyuncu değildi. Sadece bizim takımda ilk 11 oynayabilecek adaptasyonu yakalayamadı. Ayrıca bir kaleci daha almamız şart, o konuda da bir arayışımız var" ifadelerini kullandı.

"BİR BURAK DAHA ARIYORUZ"

"Düşündüğümüz gibi sol bek bulursak alacağız" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, "Hakan Balta, Telles ve zaman zaman Olcan'da o bölgede oynuyor. Burak ve Umut'un yanına bir forvet alacağız. Belki bir orta saha oyuncusu alacağız. Olcan'ın geçen seneki performansından memnunum. Her ne kadar kendi mevkisinde oynatmasak da takımın hedefe ulaşmasında Olcan hep hazırdı. Alacağımız forvet oyuncusu, hem Burak'la oynayabilecek, hem onu itecek birisi olması lazım. Eğer çok uyumlu olurlarsa 2 forvet de oynayabiliriz. 4-2-3-1 sistemine göre transfer yapmaya çalışıyorum. Burak tarzı bir oyuncu olmasını istiyoruz. Bir Burak daha arıyoruz" dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Taraftara teşekkürlerini ileten Hamzaoğlu, "Taraftarımıza, bu sezon bize olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kötü oynadığımız dönemlerde de hep bize destek olmak için tezahüratlar yaptılar. Bizim bu yolda olumsuzlukları daha çabuk geride bırakmamıza yardımcı oldular. Ben hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni sezonda da kaybedeceğimiz maçlar olacak. Sadece takımımıza odaklanıp, takımımıza destek olmaya çalışsınlar. Biz onlara belki şampiyonlukların sözünü veremeyiz ama bu takımın Galatasaray'a layık şekilde mücadele edeceğinin sözünü verebiliriz. Yaptığımız her transferde, attığımız her adımda kulübümüzün menfaatlerini düşünüyoruz, bundan da kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.