Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu, futbolculardan Sneijder, Gökhan Zan, Sinan Gümüş, Olcan Adın, Burak Yılmaz hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları;

"Ben Başakşehir maçını izledim. Orada açıkçası Galatasaray'a çok üzülmüştüm, 4-0'dan sonra beş beş diye tempo tutuluyordu. Belki Milli takım hocasıydım ama Galatasaraylı olarak çok üzüldüm. Oyuncular, skoru kabullenir vaziyette oynuyordu. 2 oluyor, 3 oluyor, oyuncularda toparlanalım durumu yok. Galatasaray'da bazı şeyler kopmuş, ilişkiler, diyaloglar. Gelir gelmez işimiz bu oldu.

İlk toplantımı söylemek zorunda hissediyorum. İlk maç toplantısına oturduk, ben geçtim tahtanın başına. Baktım herkes, iki kişi orada, üç kişi şurada. İşin kötü gitmesinin de psikolojisi var. Dağılmayı yaşamışlar. Dedim, arkadaşlar şöyle hepiniz bir öne doğru gelin, yaklaşın. Maçta, sahada da olacağımız gibi burada da bütünleşelim, aramızdan su sızmasın. Bazıları, bizi tanımadığı için şey yaptı ama geçti oturdu hepsi. Biz tabii bu işin bir takım oyunu olduğunu ve beraber bir şeyler yapıldığında başarının geleceğini anlatmaya çalıştık. Her futbolcu bunun bilincindedir. Ancak, onlar kendilerini bir araya getirecek birini beklerler. Oyuncuların hepsinde Galatasaray, arkadaşlık, takımdaşlık sevgisi var ama henüz şartlar oluşmamıştı. Biz sadece ona vesile olduk.

"SNEIJDER İLE İLGİLİ TEK SORUN TAVLA"

Sneijder ile ilk gün konuştuk. Bir sorunumuz yoktu. Orada canlı yayın vardı ve bir şeyler söylemem gerekiyordu. Bir tek sorunumuz şimdi tavla maçlarımız. Çok iyi tavla oynuyor. Baya çekişmeli maçlarımız oluyor.

Sneijder çok akıllı bir oyuncu, solda oynatıyorum, oynuyor. Nereye koysam oynayabilir. Orta sahada Selçuk, Sneijder oynayabilir. Önde farklı oyuncular kullanmak istersem, oraya dahi çekerim onu.

"YABANCI HAKKIM OLSA BRUMA'YI HEMEN..."

Geriden atılan uzun topları istemiyorum, pasla çıkmak istemiyorum. Pas almaya çalışan oyuncu sayısı az, yön değiştirme alışkanlığı yok. Top sağdan geliyor, sağa bir daha bir daha oynuyoruz. Çevre kontrolü lazım, bir diğer tarafa dönmesi lazım. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz ama bundan sonra yaşamayacağız. Pasla hızlı çıkıp rakibi eksik yakalayabiliriz. Bunlar yavaş yavaş oturacak.

5 yabancı hakkım var. Hakkım olsa Bruma'yı hemen oynatacağım. Çok özel bir oyuncu. Driplingle iyi gidiyor, rahat adam eksiltiyor. Chedjou'nun yerine onu oynatabiliriz ve kazanabiliriz. Onun kendine güveni geldi, üstüne koyarak devam eder umarım. 

"10 YILLIK KONTRAT OLSA, GİT DESELER..."

Sözleşmem mayıs ayına kadar. Bana bugün bir kontrat getirsinler, hemen imzalayayım. 10 yıllık kontrat olsa, yarın git deseler giderim. Kağıt üzerindekiler bu kadar önemli olmamalı. Benim Galatasaray'la sözleşmem ömür boyu.

Akhisar'daki yönetime sorabilirsiniz, ben kontratlara bağımlı hareket etmem. Yarın ayrılacak gibi çalışır, hiç ayrılmayacakmış gibi de hizmet ederim. Her yerde de böyle çalıştım.

"GÖKHAN'I KADRODA DÜŞÜNMÜYORUZ"

Gökhan Zan'ı kadroda düşünmüyorum. Bir karar aldık, bu kararın arkasındayız. Şu anda oradaki eksiğimizi başka türlü kapatabiliriz. Onunla ilgili transfer çalışmalarımız vardı. Uğur Demirok'u Trabzon almasaydı alırdık. Ligin bitmesini bekliyorduk. Telefonla arayıp dikkatini dağıtmak istemedik. Düğününde şahittim. Orada yarın seni arayacağız dedim. Hem sevindi, hem üzüldü. Hocam ben Trabzon'a söz verdim dedi. Söz verdiysen git, hayırlı uğurlu olsun dedim.

Olcan'da istikrarsız bir takımda olmanın sorunları var. Takım bocalama içindeydi. Olcan da bu oyunculardan bir tanesi. Olcan yavaş yavaş toparlanıyor. Olcan'ı farklı mevkilerde de oynatıyorum. O daha gole yakın, önde oynamak istiyor. Zaman zaman sol beke koyuyorum, kupada ortada oynattım. Yarın öbür gün bir ihtiyacımız olduğunda, ummadığımız bir mevkide bizim ihtiyacımızı görebilir. Olcan, hiç sıkıntı yapmadan daha çok çalışarak ihtiyaçlarımıza cevap vermeye çalışıyor.

"ALANYA'DAKİ BAZI HAREKETLER YAKIŞMADI"

Melo ile özel konuşmadım. Alanya'daki turnuvada yapılan bazı davranışlar, hiç tasvip etmediğim şeyler. Pandev'in boğaz tutması, Burak'ın çocuğu itmesi. Yani olabilir, çocuklar kendilerini ispat etmeye gelmişler. Sertlik olabilir ama kasıt istemem. Böyle bir durumda, böyle şeyler yapmak Galatasaray'a yakışmaz. Bizim ortaya koyduğumuz tavır, Melo'ya da yansımıştır. Melo ilk maçta kırmızı gördü, dokunmamış meğer, ama ben böyle davranışlar istemiyorum dedim.

Sinan Gümüş, geldiğimizden beri takımımız içinde en çok transfer teklifi gelen oyuncumuz. Birçok liglerden kulüpler Sinan'ı istedi. İnşallah çizgisini bozmaz. Çalışmalarını sürdürmeli. O'na gelen transfer teklifleri beni gururlandırıyor