Süper Lig’de 3 Büyükler arasında şampiyonluk rekabeti gittikçe kızışırken son 5 haftada kaybedilen puanların da telafisi olmayacak. Her takım özellikle evinde oynadığı maçları erkenden gol ve gollere ulaşarak rahat oynamak isterken bu durum dün G.Saray’ın da en büyük handikabı olarak karşısına çıktı.

Mücadeleye baskı ile başlayan sarı-kırmızılılar ilk 30 dakikayı geride bırakırken gelmeyen gol takımın futbolunda da bozulmalara yol açtı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bu durumu engellemek için her fırsatta kenardan uyarılarda bulunsa da çare olamadı...

SON VURUŞA DİKKAT!

Hamzaoğlu'nun devre arasında takımına verdiği mesaj da taktik hatırlatmalardan çok bu duruma yönelik oldu. Her maç öncesinde ve sonrasında oyuncularının baskı hissetmemesi adına ‘sakin kalan’, takımını rahat bir şekilde sahaya uğurlayan Hamzaoğlu bu kez devre arasında da aynı yönde uyarılarda bulundu.

Maçın ilk dakikalarında gelen gol ile son dakikalarında gelen golün arasında fark olmadığını üstüne basa basa tekrar eden Aslan’ın hocası ne olursa olsun futbollarından ve oyun planlarından şaşmamaları gerektiğini bir kez daha iletti. 

Konsantrasyon bozukluğunun daha da kötü durumlara yol açacağının altını çizen Hamza Hamzaoğlu, 0-0 biten ilk yarı sonrasında devre arasında yaptığı şu konuşma ile 3 puanın anahtarını verdi: “Oyun düzeni bizim için çok önemli. Her an ağları bulabiliriz. 

Ancak golü atamazsak strese girmeyin. Bizim için 3 puan önemli golün erken gelmesi değil. Futbol olarak üstün olan taraf biziz. 0-0’lık skor kötü oynadığımız anlamına gelmiyor. Konsantrasyonu bozmayın. Her an sakin kalın ve son vuruşlarda dikkatli olun. Siz sakin olun golü bulacağız.”