Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Cumartesi günü sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı Eskişehirspor maçında 10 kişi kalmasına rağmen gösterdiği mücadeleyle sahadan 4-2 galip ayrılan "Cim Bom", Akhisar Belediyespor mücadelesine moralli çıkacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kötü sonuçlar alarak Avrupa'ya veda eden sarı-kırmızılılar, ligde ise 22 puanla zirve yarışının içinde yer alıyor.

Ege temsilcisini evine puansız göndermenin hesaplarını yapan Galatasaray, 23 puanlı lider Beşiktaş'ı geçerek, maç fazlasıyla da olsa liderliği devralmanın peşinde.

Hamzaoğlu, eski takımına karşı

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu, eski takımına karşı galibiyet mücadelesi verecek.

Prandelli ile yolların ayrılmasından sonra Galatasaray'ın başına geçen Hamzaoğlu, ilk resmi sınavını Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor maçında verdi. İlk kez bir lig maçında sarı-kırmızılı takımın başında yer alacak Hamza Hamzaoğlu, 3,5 sezon yönettiği Akhisar Belediyespor'u yenmek için çabalayacak.

Melo cezalı, 3 oyuncu ceza sınırında

Sarı-kırmızılı takımda yarınki mücadelede kart cezalısı Felipe Melo forma giyemeyecek.

Hafta arasındaki kupa maçında kırmızı kart gören Brezilyalı oyuncu Akhisar Belediyespor'a karşı oynayamayacak.

Galatasaray'da ayrıca Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Yekta Kurtuluş sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan bu oyuncular, Cumartesi günkü mücadelede kart görmeleri durumunda 13. haftadaki Torku Konyaspor maçında yer alamayacak.