Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımdan hiçbir futbolcunun ayrılmasını istemediğini söyledi.

Galatasaray 21 Yaş Altı Futbol Takımı'nın, Edirne Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Edirnespor ile oynadığı maçı izleyen Hamzaoğlu, karşılaşmanın devre arasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Bazı oyuncularına transfer teklifi olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Burak veya başkasının gitmesini istemiyorum. Hem Telles'e hem Burak'a teklifler vardı. Biz kadromuzu şekillendirdik, sadece bir iki takviye yapacağız" dedi. 

Osmanlıspor karşısında kötü bir yenilgi aldıklarını kaydeden Hamzaoğlu, "Kötü bir mağlubiyet aldık ama eksiklerimizi görmemiz yanında, yaptığımız iyi şeyleri de gözardı etmiyoruz. İyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Futbol adına, kazanma adına, sahada her şeyi yaptık ama sadece gol olmadığı için bunda başarılı olamadığımızı görüyoruz" diye konuştu. 

Kendisi ve takıma yönelik eleştirilere de değinen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef bir bardak suda fırtınalar koparılmaya çalışılıyor. Burak'ı çıkarıyoruz olay oluyor, öbürünü çıkarıyoruz olay oluyor. Buna belki biz de biraz çanak tutuyoruz. Bizim de biraz davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor ancak bu küçük olaylardan dolayı büyük hedeflerden uzaklaşmayacağız. Küçük şeylerde de yılacak değiliz. Biz emin adımlarla doğru olduğuna inandığımız yolda devam ediyoruz. İnsanlar popülist beklenti ve istekler içinde oluyor sürekli ama gerçekler var, bunları gözardı edemeyiz. Biz Galatasaray'ın bundan sonraki yıllarda da hem Avrupa'da hem de diğer platformlarda kalıcı olan ve sürekli kendini hissettiren bir kulüp olması yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda da geçen seneden iyi olduğumuzu düşünüyorum. Kötü başlamış olabiliriz ama önümüzdeki haftalardan itibaren doğru yola girip yolumuza devam edeceğiz."

"Burak'a inanıyorum" 

Hamza Hamzaoğlu, Osmanlıspor maçından oyundan aldığı Burak Yılmaz için, "Burak'tan memnun olmasak zaten aramızda tutmayız" ifadesini kullandı. 

Zaman zaman oyunculardan daha fazla verim almak için hamleler yaptıklarını anlatan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Burak'tan memnun olmasak zaten aramızda tutmayız. Burak'tan daha fazlasını istediğimiz için zaman zaman böyle şeyler yaşıyoruz. Burak'la, kendisine güvendiğimizi, inandığımızı ama daha fazlasını vermek zorunda olduğunu konuştuk. O da 'Hocam bundan sonra hiç merak etme, inşallah beklentilerine cevap vereceğim' dedi. Burak'a inanıyorum. Bundan önce takımımıza yaptığı katkılar gibi bundan sonra da üst düzey katkı sağlayacak. Aynı şekilde diğer oyuncularım için de aynı şeyi söyleyebilirim. Yenildik belki ama hepsinden memnunum."

"Cenk'i aramızda görmek isteriz" 

Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş'tan kaleci Cenk Gönen'i transfer etmek için görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Cenk'le ilgili ufak tefek şeyler var, büyük oranda bitecek gibi görünüyor. Cenk'i aramızda görmek isteriz" dedi.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, stoper transferi ve İstanbul'a gelerek Osmanlıspor maçını izleyen Belçikalı futbolcu Jason Denayer konusunda da "Denayer beğendiğimiz bir oyuncu ama kiralık alabiliyoruz. Genç bir oyuncu olduğu için önümüzdeki yıllarda satın alma imkanımız olur diye, bu oyuncuyu şartlar uyarsa kadromuzda görmek istiyoruz. Görüşüyoruz, onu isteyen kulüpler de var. Onu da kadromuza katmak istiyoruz. Onun dışında kadromuza bir oyuncu daha katıp transferi kapatacağız. Bir kaç mevkide oynayabilecek bir oyuncu olacak, hücum ağırlıklı olacak" şeklinde değerlendirme yaptı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi kuralarıyla ilgili beklentisi sorulan Hamzaoğlu, "Kurada kimlerin çıkacağını bilemeyiz ama bu takımların hepsiyle karşılaşmak durumundayız. Hedefimiz gruptan çıkmak, bunu başaracağımıza inanıyorum. Takımları, kuralar çekildiğinde göreceğiz. Kim olursa olsun biz Galatasarayız, herkese karşı çıkar oynarız" şeklinde konuştu.