Sarı-kırmızılı takımın başında ilk maçına, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor karşılaşmasında çıkan ve 4-2 kazanan, yeni takımıyla ikinci müsabakasında ise ligdeki ilk sınavını verip, Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Hamzaoğlu, teknik adamlık kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını ise yarın Arsenal'e karşı oynayacak.

Teknik direktörlük kariyerinde daha önce sırasıyla, Malatyaspor, Eyüpspor, Denizlispor ve Akhisar Belediyespor takımlarını çalıştıran, sarı-kırmızılı ekibin başına gelmeden önce de A Milli Takım'da yardımcı antrenörlük yapan Hamzaoğlu, bir Avrupa kupası maçında takımını yönetme fırsatını ise Galatasaray'ın başında yakalamış oldu.

Galatasaray prestij ve moral amaçlıyor

Türk Telekom Arena'da yarın Arsenal'i ağırlayacak Galatasaray, maç öncesi Avrupa kulvarındaki iddialarını yitirmiş olarak sahaya çıkacak.

"Devler Ligi"ndeki son maçında Anderlecht'e 2-0 yenilmesinin ardından, D Grubu'nda sonuncu olması kesinleşen ve Avrupa defterini Arsenal müsabakasıyla kapatacak sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde başarılı bir sonuç almaya çalışacak.

Yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu idaresinde çıktığı iki maçı da kazanmasını bilen "Cim Bom", Arsenal önüne hem prestij hem de sezonun geri kalan bölümü için moral kazanma amacıya çıkacak.

Avrupa kulvarında 261. maç

Sarı-kırmızılıar, Arsenal ile yarın oynayacağı müsakayla, Avrupa kupaları tarihindeki 261'inci. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 156, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, 260 maç yaptı.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, 260 maçta 97 galibiyet ve 96 yenilgi aldı, 67 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 360 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 383 gol gördü.

"Devler Ligi" gruplarında 100. gol için

Borussia Dortmund'a karşı deplasmanda 4-1 kaybedilen maçtaki tek golüyle, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 200 gole ulaşan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ise, grup aşamasından itibaren 100'üncü golünü kaydedebilmek için bu kez Arsenal karşısında olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13'üncü kez dahil olduğu gruplardan itibaren 97 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri 99 kez havalandırmayı başardı. Arsenal maçında atılacak olası bir gol, Galatasaray'ın grup aşamasından itibaren Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. golü olarak kayıtlara geçecek.