Hamza Hamzaoğlu ile beyaz sayfa açan Galatasaray'da değişen kimya ve matematiği masaya yatırıldı. İşte Hamzaoğlu'nun ders notları:

Dünya Kupası'nda yorumculuk yapan Hamza Hamzaoğlu, canlı yayında Wesley Sneijder'le ilgili "Aldığı parayı hak etmiyor" demişti. Galatasaray'a imza attığı basın toplantısında "Sneijder hakkında söylediklerimde biraz ileri gitmiş olabilirim" diyen Hamzaoğlu, daha ilk günden Hollandalı 10 numarayla buzları eritti.

KAPTAN SELÇUK'A 'İNAN'DI
Sezon başından beri formsuz olan Selçuk İnan'a yerli hoca eli değdi ve kaptan kendisine geldi. Eskişehir ve Akhisar maçlarında Arena'yı alkışlarla terk eden Selçuk, gol ve asistleriyle skora direkt etki etti.

İKİNCİ FORVET BURAK
Burak Yılmaz'ın ofsayt problemine kafa yoran Hamza Hamzaoğlu, golcü oyuncuyu 2010-11'de Trabzonspor'daki haliyle kullanmaya karar verdi. İleri uca Umut'u koyan Hamzaoğlu, Burak'tan ikinci forvet olarak yararlandı.

ASLAN GENÇLEŞTİ
Ligin en yaşlı (27) 
takımlarından  olan Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu genç oyunculara korkmadan forma verdi. 1994 doğumlu Bruma'da ısrar etti, 21 yaşındaki Telles'i ilk 11'e koydu ve orta sahada Yekta'dan 6 yaş genç olan Emre Çolak'a görev verdi. Son Akhisar maçında ilk 11'de 25 yaşından ufak 4 isim vardı.

KULÜBEDE BİRLİK
Oyuna giren de hocasına sarılıyor, çıkan da... Atılan gollerden sonra tıpkı Fatih Terim döneminde olduğu gibi oyuncular yedek kulübesinde soluğu alıyorlar. İtalyan hocalar Mancini ve Prandelli ile yıldızı barışmayan sarı-kırmızılı taraftarlar da Hamza Hamzaoğlu'na tam destek veriyorlar.

İŞTE RAKAMLAR
1-Burak Yılmaz, Akhisar maçında kariyerinin en fazla topla (70) buluştuğu karşılaşmasını oynadı. 
2-Emre Çolak yüzde 92 başarılı pas ile son dönemdeki en yüksek pas başarı yüzdesine ulaştı. 
3-Galatasaray sezonun en fazla şutunu Akhisar maçında attı. Takım, Hamzaoğlu ile iki maçta 41 kez çerçeveyi denerken, eski hocası ile son 4 maçında 45 şut atabilmişti. 
4-Galatasaray, bu sezon ilk defa üç maç üst üste kazandı. 
5-Galatasaray bu sezon 3. kez bir maçı ofsayta düşmeden tamamladı. (İkisi Hamzaoğlu yönetiminde) 
6-Galatasaray, en çok ikili mücadele 
(33) kazandığı karşılaşmayı Hamza Hamzaoğlu'nun ilk lig maçında yakaladı.