Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, Beşiktaş gibi iyi bir rakibe karşı mücadele verdiklerini kaydederek, "Bizim için şampiyonluk yolunda çok önemliydi. Belki çok iyi oynamadık, futbol adına güzel şeyler ortaya koyamadık ama kazanmak için ne gerekiyorsa oyuncularım onu yaptı. Hak ederek, 2-0'lık net bir sonuçla kazandık" dedi.

Rakipleri Beşiktaş'ı da kutlayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Futbol adına güzel şeyler ortaya koydular. Kazanmak için her şeyi yaptılar ama takım savunmamız ve oyuncularımın inançları, gol bulmalarına engel oldu" ifadelerini kullandı. 

Hamza Hamzaoğlu, gelecek sezon Beşiktaş'ın başında bulunmayacağını açıklayan teknik direktör Slaven Bilic'e kariyerinde başarılar diledi.

Burak'ın oyundan çıkmasına kızması

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Burak Yılmaz'ın oyundan çıkarılmasına gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Ben Burak'ın oyunda kaldığı süredeki performansından memnunum. Tepki gösterebilir ve önemli de değil. Ben hoşgörüyle karşılarım. Ancak devam ederse hoş karşılamam mümkün değil. O da devam ettirmedi. İnsan oturup düşündükten sonra daha sağlıklı kararlar veriyor. İçeride de sarıldık zaten."

"Yarın şampiyon olma ihtimalimiz var ama ..."

Hamzaoğlu, şampiyon olacaklarına inandıklarını söylerken, "Önemli bir adım attık ancak son maçımızı oynamadan 'şampiyonuz' diyemem. Yarın şampiyon olma ihtimalimiz var ama bunu düşünerek hareket edemeyiz. Biz kendi maçlarımıza göre programımızı belirledik. Yarın şampiyon olursak da bunu da 'hayır' demeyiz tabii" değerlendirmesinde bulundu.