Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan, Best Fm’de yayınlanan "Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programına katıldı.

Genç teknik adam, Süper Lig’deki başarılarının arkasında kulübün iyi yönetilmesi olduğunu söyledi. Arslan “ bu başarıyı sadece tek başıma yaptım dersem yanlış olur. Kulübün yönetiminin tutumu, oyuncularım ile kurduğum iletişim, futbolcuların samimi mücadeleleri biraraya gelince ortaya böyle başarılı bir tablo çıktı. Avrupa’nın en yaşlı ikinci, Türkiye’nin ise en yaşlı ama en çok koşan takımıyız. Günümüzde artık oyuncuları aslanım, kaplanım sözleri ile gaza getirerek oynatamıyorsunuz. Bilgili olduğunuzu oyuncularınıza inandırmanız gerekiyor. Ben de bunu yapıyorum.” dedi.

Türkiye’de teknik direktörlerin çalışma ortamı konusunda zorlandığını dile getiren Cihat Arslan, Galatasaray kulübünün  teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na büyük haksızlık yaptığını belirtti ve “Galatasaray’da Hamza hocaya büyük haksızlık yapıldı. Güçsüz bırakıldı. 3 kupa almış bir teknik direktöre bunlar yapılmaz. Avrupa’da bir kulübü çalıştırıyor olsaydı tesislerin içine büstünü yaparlardı. Çok çabuk vazgeçtiler Hamza hocadan. Hiç doğru bulmuyorum gönderilme kararını. Hamza hocaya güç verseydiler çok daha farklı olurdu, güçsüz bıraktılar onu” ifadelerini kullandı. 

"GALATASARAY KOPUK OYNUYOR"

Türkiye kupası ve lig’de Galatasaray ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Cihat Arslan “ Galatasaray saha içinde çok kopuk oynuyor. Hücum elemanları çok. Hücum anlamında, gol anlamında, gole çok yakın isimleri var. Ancak hücum oyuncuları, savunma ve orta saha ile kopuk. Bizim Galatasaray ile oynayacağımız maçlarda bunu düşünerek sahaya çıkacağız” şeklinde konuştu. 

"DENİZLİ, KILICI KIN’INDAN ÇIKARDI"

Arslan ayrıca Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli’nin büyük tecrübe olduğunu belirtti ve “ Mustafa hoca çok şey bilir. Sahada kimin mücadele ettiğini, etmediğini çok iyi anlar. Bence şu an kılıcı, kın’ından çıkardı ama kimseyi kesmedi. Kesmik için doğru zamanı bekliyor. Şimdi kimin ne yaptığını izliyor, tartıyor ve değerlendiriyor. Gerektiği an kılıcı ile kesecektir” dedi.