Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medicana Sivasspor'a karşı aldıkları 4-1'lik galibiyetin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Hamza Hamzaoğlu, Medicana Sivasspor karşısında rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıktıklarını aktararak, "Rövanş maçına daha rahat gidebilmeyi istiyorduk ve bunu başardık. Tabi ki hiçbir şeyin garantisi yok. İkinci maça da aynı ciddiyetle hazırlanıp, orada iyi oynamamız gerekecek" dedi.

Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu aktaran Hamzaoğlu, "Maçta iyi oynadılar ve ilk golü bularak öne de geçtiler ama sonrasında toparlanmasını bildik. Beraberlik golüyle moral bulduk ve devamını getirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Hamzaoğlu, Semih Kaya'nın Medicana Sivasspor maçındaki performansıyla ilgili olarak, "Performansından memnunum ve aramıza döndü. Allah ona bir daha sakatlık göstermesin. Oyunda iyiydi. Chedjou, Akhisar Belediyespor maçında cezalı ve Semih Kaya-Hakan Balta ikilisiyle oynayacağız" derken, cezalı olan Melo'nun yerine oynayacak ismi ise henüz belirlemediğini vurguladı.

"Son bölümdeki rahatlık beni rahatsız etti"

Sarı-kırmızılı teknik adam, maçta skoru 4-1'e getirmelerinin ardından sahada oyuncularının bir rahatlık gösterdiğini aktarırken, bu durumun ise kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

"Sonlara doğru ofansta ve defansta rahattık. Bu rahatlık da beni rahatsız etti" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, "Rakip rahat bir şekilde ceza sahamıza kadar geldi. Bunlara müsaade etmememiz gerekiyor. Girdiğimiz pozisyonları da bu kadar cömertçe harcamamalıyız. Aramızda bunları konuşacağız çünkü futbolun affı yok. Futbol, bu şekilde davranışları kabul etmez. Biraz daha ciddi olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Bruma'yı sabırla bekliyoruz"

Hamzaoğlu, Portekizli genç oyuncu Bruma'nın bir türlü beklenen patlamayı yapamadığı ve kendisinin bu konuda ne düşündüğü yönündeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Biz de onu sabırla bekliyoruz. İnşallah bir gün beklentileri tam olarak karşılayacak ve o çizgiyi geçecek. Bazı alışkanlıklar var ve bunlardan vazgeçmek kolay değil. Zaman içinde herkesin beklediği Bruma'yı sahada göreceğiz. Her ne kadar sonuca direkt olarak etki etmese de yaptığı işlerle takımın önemli bir yükünü taşıyor. Hem hücumda hem de savunmada iyi işler yapıyor. Takıma faydalı bir oyuncu. Biz de gol vuruşlarını, asistlerini geliştirmesini bekliyoruz ve inşallah o kademeye çıkacak."