Sezon sonunda ilk 6 arasında yer almayı hedeflediklerini ifade eden Hamzaoğlu, "Bazı kulüpler ceza alırsa belki 7 ve 8. takım da Avrupa'ya gidebilir. Henüz arzuladığım seviyede değiliz. Daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

"Küçükken Fenerbançeliydim"

Hamzaoğlu, Bursasporlu taraftarların eski takımı Galatasaray ile ilgili açıklamalarından rahatsızlık duyduğunun hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Siz beni 'Galatasaraylı Hamza' olarak tanırsınız. Ben Bursaspor ile özdeşleşecek başarıları yakalamadım. Ben buradan başka bir kulübe gittiğimde bana Bursaspor'u soracaklar. Ben onlara 'Buradayım, Bursaspor'u konuşamam' diyemem. Bizler futbola hizmet eden insanlarız. Galatasaray'a gittiğim gün kulübün dergisi benimle röportaj yaptı. Derginin yazarı bana 'Siz çocukluğunuzda Fenerbahçeli miydiniz?' diye sordu. Ben de 'Küçükken Fenerbahçeliydim' dedim. İnkar mı edeyim? 'Ben hep Galatasaraylıydım mı diyeyim?' Gerçekler neyse kimseden çekinmeden konuşmak lazım."

Jem Karacan hakkında

Galatasaray'dan kiraladıkları Jem Karacan ile ilgili olarak Hamzaoğlu, "Jem'in Türk olması ve bize ne vereceğini bildiğimizden dolayı transfer ettik. Onu orta ikilide alternatif olarak düşüyoruz. Batalla ve Deniz ilk maçta kendilerini gösterdi. Jem de kendini gösterecektir. Onun oyun görüşüne çok inanıyorum. Bursaspor'da çalışırsam çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyordum. şehir, kulüp, tesisler ve alt yapı çok iyi düzeyde.Bursa’da insanlar kolay beğenmiyor ve daha iyisini arıyor. Bu aslında güzel bir tepkidir. Ben Bursa ve Bursaspor halkına çok teşekkür ediyorum. Bizlere sevgilerini çok güzel hissettiriyorlar. İnşallah bu sevgi karşısında mahcup olmayız" sözlerini kullandı.

Hamzaoğlu'nun "Sezon sonu hedefimiz ilk 6'yı yakalayabilmek. Bazı kulüpler ceza alırsa, 7. ve 8. kulüpler Avrupaya gidebilir." sözleri tartışmalara neden oldu.

Bilindiği üzere UEFA, Galatasaray ile ilgili kararını 23 Şubat'ta açıklayacak.