Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten  hakem Fırat Aydınus'un, formasını çıkararak sahayı terk etmek isteyen  sarı-lacivertli futbolcu Emmanuel Emenike'ye kart göstermemesini normal karşıladığını söyledi. 
 
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Yunanistan'ın Panthrakikos takımıyla  oynadıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamzaoğlu,  Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşananlarla ilgili şöyle konuştu: 
 
"Kurallar bazı şeyleri gerektiriyor, ama orada Emenike'nin kendi  taraftarına kızıp oyunu terk etmesi, formasını çıkarması, buna Fırat Aydınus'un  kart göstermemesini normal karşılıyorum. Zaten oyuncu o an sinirli, gergin. Bir  kart görmesiyle daha kötü bir sonuç doğurabilirdi. Bu belki bizim işimize gelirdi, ama ben bu şekilde bir kazançtan yana değilim. İnsani açıdan  bakıldığında Emenike'yi oyunda tutma, moralini düzeltme anlamında doğru bir  davranış olabilir." 
 
Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven  Bilic'le tartışmasına da değinen genç teknik adam, "Emre'nin yaptığını tabii  kartsız bırakması doğru değildi diye düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun, rakip  takımın teknik direktörüyle böyle bir diyaloğa girmemesi gerekiyor. Hocanın da  orada bir yanlışı varsa, o da gerekli cezayı almalıdır. Hepimiz yapıyorsak,  hepimiz almalıyız. Fırat Aydınus maç içinde yönetimiyle kötü kararlar vermedi.  Sadece bu olaylarla ilgili hata yapmış olabilir. O ortamda da çok normaldir hata  olması. Ama bunu sürdürmek doğru değil. Bir maç oynandı bitti, artık bundan  sonraki maçlara bakmak gerekiyor" diye konuştu. 
 
Burak Yılmaz'ın sakatlığı hakkında 
 
Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın Hollanda'yla  1-1 berabere kaldığı maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda  kalan Burak Yılmaz'ın son durumuyla ilgili bilgi veren Hamzaoğlu, "Burak'ın eski  sakatlığı değil. Diğer ayağında, arka adalesinde bir sertleşme olmuş. Bu akşam  Türkiye'ye dönecek herhalde, hemen tedavisine başlayacağız" dedi. 
 
"Milli takım çok iyi oynadı" 
 
Hamzaoğlu, A Milli Takım'ın Hollanda karşısındaki performansıyla  ilgili olarak, "Tabii, dün akşam üzüldük. Milli takım çok iyi, güzel bir maç oynadı, ama son dakikalarda yine maalesef yediğimiz kötü bir golle sahadan  beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Galip gelebilirdik. Çok güzel taktiksel bir oyun oynandı. Kontrollü oynadık. Biz genelde hep duygularımızla hareket ederdik,  ama dün akşam çok akılcı bir oyun oynandı. Sonuca da ulaşmıştık, ama son  dakikalarda maalesef gol yedik" ifadelerini kullandı. 
 
Milli maçın skorunu Galatasaraylı oyuncuların belirlemesiyle ilgili  bir soruya ise Hamzaoğlu, "Sneijder yakaladığı zaman vuruyor. Sneijder iyi oynuyor. Bizde de iyi oynuyor. Keşke dün akşam iyi oynamasaydı (Gülüyor).  İnşallah bundan sonraki maçlarda milli takımımız hedefine ulaşacaktır. Dün akşam  bunun sinyallerini gördük" cevabını verdi. 
 
Hamzaoğlu, Burak Yılmaz ve Hakan Balta'nın ay-yıldızlı formayla  sergiledikleri performansla ilgili de, "Oyuncularımız iyiydi. Tüm oyuncular iyiydi. Mehmet Topal, Gökhan Töre, Ozan Tufan hepsi iyiydi. Takım, taktiksel  anlamda çok iyi bir oyun oynadı. Ben yine de oyuncularımızı tebrik ediyorum. Fatih hocamızı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, Fenerbahçe kalecisi Volkan  Demirel'i milli takım kadrosuna almaması ve bir diğer sarı-lacivertli futbolcu  Emre Belözoğlu'na Hollanda karşısında şans vermemesiyle ilgili soruya Hamzaoğlu,  "Onu hocaya sorun. Bana neden soruyorsunuz. Hocayla ilgili yorumu ben yapamam. O  milli takım teknik heyetinin kararıdır" cevabını verdi. 
 
Kardemir Karabükspor maçı hakkında 
 
Gelecek hafta Spor Toto Süper Lig'deki rakipleri Kardemir Karabükspor  karşısında dikkatli oynamaları gerektiğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Bundan sonraki  her maç zor geçecek. Hiçbir takım için kolay maç kalmadı. Dikkatli ve kararlı bir  oyun oynamamız gerekecek. Bundan sonraki her maçı kazanmak zorundayız. İyi bir  oyun ve iyi bir mücadeleyle bunu başarmalıyız" diye konuştu. 
 
Milli maç arasının şampiyonluk yarışına nasıl etki edeceği yönündeki  bir soru üzerine Hamzaoğlu, "İyi değerlendirebilirsek, iyi etkileyecek. Şu an  için bir sıkıntı yok" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Hamzaoğlu, Galatasaray'da sakatlığı bulunan Brezilyalı futbolcu Felipe  Melo'nun son durumu hakkında ise gelen bir soruya şu cevabı verdi: 
 
"Melo geldi, kendisiyle görüştük. Kendisini iyi hissediyor. Tabii  buradaki son kontrolleri yapılacak ve ona göre bir antrenman programı devam edecek. Ne zaman aramıza dönecek şu an için bilmiyorum. Yapılacak olan  kontrollerden sonra belli olacak. İnşallah o da en kısa sürede aramızda olacak." 
 
Sarı-kırmızılı takım teknik direktörü Hamzaoğlu, Galatasaray  Kulübü'nün dün yapılan mali genel kurulunda kendilerine alkışlarla destek verilmesiyle ilgili olarak "Kendilerine teşekkür ederim. Biz elimizden geleni  yapıyoruz. Şu an kulübün bulunduğu durum ortada. Biz de kulübe zarar vermeden nasıl katkı sağlarız, hedefimize nasıl ulaşırız bunun düşüncesi içerisindeyiz.  Önümüzdeki yıllara nasıl bir planlama yapıp, nasıl bir yol haritası ile gitmemiz  gerektiği konusunda çalışıyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur. Hepimiz  Galatasaray Kulübü'ne katkı sağlamak için buradayız" ifadelerini kullandı. 
 
Hamzaoğlu, Yunan temsilcisine 2-0 yenildikleri hazırlık maçının  kendileri için faydalı geçtiğini kaydetti.