Galatasaray Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, UEFA  Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın karşılaşacakları Kazakistan temsilcisi  Astana'nın disiplinli bir takım olduğunu belirterek, 3 puan almak için sabırla  mücadele edeceklerini söyledi. 

Başkent Astana'daki Sarkaya Bisiklet Merkezi'nde düzenlenen ve  futbolculardan Yasin Öztekin'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda  bulunan Hamzaoğlu, sakat ve cezalı oyuncuların dönmesiyle oluşan kadro  derinliğinin sevindirici olduğuna vurgu yaparak, "Oyuncularımın formda olmaları  benim için sevindirici ama kimin oynayacağına yarın karar vereceğim" diye  konuştu. 

Yarın Astana karşısında 3 puan almalarının kendileri için önemli  olduğunu kaydeden Hamza Hamzaoğlu, "Yarın 3 puan için oynayacağız ama Astana  takımı da küçümsenecek bir ekip değil. Disiplinli ve beraber mücadele etmeyi  başarabilen bir takım. Bunu gözardı etmemek lazım. Galibiyetin kolay olmayacağını  biliyoruz. Yarın en önemli silahımızın sabır olacağını düşünüyorum. Kazanmak için  sabırla son dakikaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah kazanırız. Beraberlik ikinci düşüncemiz olacak" ifadelerini kullandı. 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, futbolcularının Astana  maçının öneminin farkında olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Çeşitli çevresel  etmenler var. Yarın UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkacağız. Oyuncularımın  her şeyin bilincinde olduğunun farkındayım. Onun için özel bir çabayı  gerektirecek bir durum görmüyorum. Karşımızda saygı duyulması gereken bir ekip  var. İyi takıma karşı iyi bir maç oynamayı hedefliyoruz." 

"Kolay olmasını beklemiyoruz" 

Hamza Hamzaoğlu, Astana maçının zorlu geçeceğini kaydetti. 

Astana'nın 6-7 oyuncusunun Kazakistan Milli Takımı'nda forma giydiğini  aktaran Hamzaoğlu, "Bugüne kadar maçlarımız zor geçti. Saha şartları ve diğer  etkenlerden dolayı kolay olmasını beklemiyoruz. Kazanmak için ne gerekiyorsa öyle  bir oyun anlayış içinde olacağız. Zaman zaman geniş duracağız. Zaman zaman oyunun  boyunu kısaltacağız. Birinci hedefimiz oyunun kontrolünü elimizde tutmak ama  işimizin kolay olmayacağını biliyoruz" şeklinde görüş belirtti. 

Genç teknik adam, Kazakistan temsilcisinin sahasında etkili bir takım  olduğuna değinerek, "Önceki maçlar bu karşılaşma için önemli bir veri teşkil  etmez. Yarınki maç iki takım için de çok önemli. Bizim kazanacak gücümüz var.  Galatasaray her zaman bunu başarmıştır. Yarın sahada Galatasaray'a ve Şampiyonlar  Ligi'ne yakışır şekilde mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Grupta hiçbir şeyin netleşmediğini dile getiren Hamza Hamzaoğlu,  "Futbol her şeye açık bir oyun. Otoriteler, Benfica ile bizi ikincilik yarışı  içinde görüyor. Atletico Madrid de birinci ilan edildi ama daha 5 maç var. Her  şey değişebilir. Birinci için de adayı belirlemek çok erken. Henüz yarışın başı" şeklinde konuştu. 

Hamzaoğlu, iklim şartlarının Türkiye'den farklı olmasına rağmen  kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti. 

"En yakınımızdakilerin bile bile eleştirileri dokunuyor" 

Hamza Hamzaoğlu, son zamanlarda zor bir süreçten geçtiklerini  belirterek, yakınındaki insanların eleştirilerde bulunmasının kendilerini olumsuz  etkilediğini söyledi. 

Psikolojik açıdan şu anda iyi durumda olduklarını dile getiren genç  teknik adam, "Kolay bir süreçten geçmedik. Etkilenmemiz de çok doğal. Kulübümüz  için doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz ve olması gerekeni yapıyoruz. Bu işi en  iyi bilenlerin ve en yakınımızdakilerin bile bile eleştirileri dokunuyor ama  sorun değil. Biz işimizle ön plana çıkan insanlarız. Bundan sonra da bizi eleştirenlere işimizle yanıt vermek istiyoruz. İnşallah Allah da bizi bu yolda  mahcup etmez" değerlendirmesinde bulundu. 

Yasin: "Kolay maç olmayacak" 

Sarı-kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin ise, Astana mücadelesinin  kendileri açısından kolay geçmeyeceğini söyledi. 

İlk defa suni çimde oynayacaklarını anlatan Yasin, "Kolay maç  olmayacak. Antrenman iyi geçti. Saha çok sert ama kramponlarımızı ona göre  ayarladık. Fazla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Dün gelmemiz bizim için  avantaj oldu" diye konuştu. 

Son maçta alışık olduğu sol kanatta oynatıldığının hatırlatılması  üzerine Yasin, "Hocam bana nerede görev verirse elimden gelenin en iyisini  yapmaya çalışıyorum. Son maçta solda oynadım. Kendimi biraz daha rahat hissettim  ama hocamın görev verdiği yerde oynarım" ifadelerini kullandı. 

Yasin Öztekin, sezona iyi başlayamadıklarını belirterek, "Son iki maçı  kazanarak moral bulduk. Buradan da puan veya puanlar almak istiyoruz. Yarın iyi  bir maç çıkarmayı hedefliyoruz" görüşlerini aktardı. 

Astana takımı hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını dile getiren  milli futbolcu, "Astana'yı çok fazla duymadım ama takım oyununu iyi oynuyorlar.  Birkaç bireysel yeteneği var. Şampiyonlar Ligi'nde maçlar kolay geçmiyor. Yarın  da zorlu olacak ama biz kendi futbolumuzu oynayacağız" şeklinde konuştu. 

"Astana'da tehlikeli oyuncu var mı?" şeklinde sorulan ancak tercümesi  "Galatasaray'da Astana açısından hangi oyuncular tehlikeli?" şeklinde yapılan  soruya Yasin, "Galatasaray'da bütün oyuncular tehlikeli. Bir isim veremem ama  hepimiz özel oyuncuyuz" yanıtını verdi. 

Yapılan uyarının ardından tercümenin düzeltilmesiyle Yasin, "Onların  da özel oyuncuları vardır ama biz takım oyununu oynayan bir Astana biliyoruz. Tek  tek oyunculara bakmıyoruz. Takım oyunlarına göre tavrımızı koyacağız" diyerek  sözlerini tamamladı.