Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise müsabakadan önce oyuncularından maçın son anına kadar oyun disiplininden kopmadan, saygı duyarak son ana kadar ne gerekiyorsa onu yapmalarını istediğini kaydetti.

Ortaya koydukları oyun ve anlayıştan dolayı oyuncularına teşekkür eden Hamzaoğlu, "Skor da bizi mutlu etti. Gol atan oyuncularımın özgüvenleri arttı. Geniş ve iyi bir kadroya sahibiz. Geride kalan maçlarda Balçova Yaşamspor'a da başarılar diliyorum" dedi.

Hamzaoğlu, bazı oyuncuları farklı yerlerde oynatmayı her zaman tercih ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bunu özel durumlarda oyuncularımı tanıma açısından yaparım. Bugün de oyuncularımı farklı yerlerde görmek istedim. Müsabakanın ilk 10-15 dakikasında buna fazla alışamadık, zaten bunu öngörüyorduk. Ben göreceğimi gördüm ve normal oyunumuza döndüm. Zemin kötü olmasına rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Güzel ve zevkli bir maç oldu" dedi.

Umut Gündoğan ve Furkan Özçal'ın durumlarının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Umut ve Furkan'a Karabükspor'un bir teklifi olmuştu. Bu konunun netleşmesini istiyorum. O nedenle kendilerine izin verdim. Görüşmeler devam ediyor, bu olayı olumsuz ya da olumlu şekilde bağlayacağız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, Pandev, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'le ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

'"Pandev'in zaten yetenekleri tartışılmaz. Kadromuzda önemli denecek bir oyuncu. Şu anda fizik olarak iyi olduğunu söyleyemem. Bundan sonraki maçlarımızda belki lazım olacak, bilemiyorum süreç neler gösterir. İyi goller attı, ama fizik olarak istediğimiz seviyede değil, ama çalışıyor"

"Kadromuzun geniş olduğu ve azaltmamız gerektiği bir gerçek. Devre arasında bazı şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz. Bu isimler hakkında şu an olumsuz bir düşüncem yok. Önümüzde bir süreç var, geniş bir kadromuz var. İkinci yarıda kimlere, ne şekilde ihtiyacımız olur değerlendirmemiz gerekiyor. Üzülerek de olsa bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Ben bütün futbolcularımın çalışkanlığından, iş ahlakından memnunum. Onları da düşünerek gönderme kararı vereceğiz."

Futbolda istikrarın çok önemli olduğunu bildiren Hamzaoğlu, "Takım olmak için istikrarlı olmanız gerekir, istikrarı büyük ölçüde yakaladık gibi. Bazı oyuncular performanslarını arttırıp, bazılarının yerini alabilir ama sürekli sürekli değişen bir kadro benim yapım da yok" dedi.

Attığı gol sonrası duygulu anlar yaşayan Sinan Gümüş hakkında da Hamzaoğlu şunları söyledi;

"Sinan gelecekte önemli bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Gol atması da iyi oldu onun adına. Oyuna giren, kenarda oturan, bizi televizyondan da izleyen oyuncu arkadaşlarımdan memnunum, Allah razı olsun herkesten."