Galatasaray, Prandelli'den sonra formasını yıllarca terletmiş Hamza Hamzaoğlu'nu futbol takımının başına getirdi. 
 
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleşen imza törenine 2. Başkan Hamdi Yasaman ve Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ile gelen Hamza Hamzaoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Birkaç gün önce babasını kaybeden ve babasını kaybettiği gün Abdürrahim Albayrak'tan Galatasaray'ı çalıştırması için teklif alan Hamzaoğlu konuşması sırasında da sık sık duygusal anlar yaşadı ve babası için gözyaşlarına hakim olamadığı anlar oldu.
 
Hamza Hamzaoğlu'nun imza töreninde ilk konuşan 2. başkan Hamdi Yasaman oldu ve şunları söyledi:
 
"Bu imza Galatasaray için hayırlı olsun. Kendisine çok güveniyoruz. Kariyeri hep çıkışta. Akhisar'da onun başarısını takip ettik. Milli Takım'a yükseldi. Şimdi Galatasaray için çalışacak ve inşallah 4. yıldızı takacağız. Sağolsun Abdürrahim Bey de verdiği kararla bizi rahatlattı çok beğendiğimiz sevdiğimiz bir kişiyi takımımızın başına getirdik."
 
Hamza Hamzaoğlu'nun yuvasına dönmesinde önemli katkısı olan futbol şubesi sorumlusu Abdürrahim Albayrak da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Çoktan beri Hamza Hoca benim beğendiğim kişiydi. Yönetimde ismini açıkladığımda herkes onayladı, kabul etti. Allah yolunu açık etsin başarılı olacağından kuşkum yok. Ayrıca hiçbir şekilde bizimle para konuşmadı. Kendisine ayrıca teşekkür ederim."
 
İLK MESAJ SNEIJDER'E: "O'NUNLA HİÇBİR SORUNUM OLMAZ ÇOK DEĞERLİ BİR OYUNCU"
 
Toplantıda sözü alan  Hamzaoğlu şu açıklamaları yaptı:
 
"Yuvam diyebileceğim yerdeyim. Gerçekten gözlerimi burada açtım, tekrar burada olmaktan çok mutluyum. Bana bu görevi layık gören başkanımız Duygun Yarsuvat ve Abdürrahim Albayrak'a ayrıca teşekkür ederim. Şimdiden güzel şeyler söylemek isterim ama zaman için erken şimdiden şampiyonluk sözü vermeyeceğiz. Sahada kazanmak için herşeyini veren, savaşan, mücadele eden bir Galatasaray yaratmaya çalışacağız. Bu sinerjiyi oluşturup başarılı olmak istiyoruz. Ayrıca Yıldırım Demirören Başkanım ve Fatih Hocama teşekkür ederim. Hiçbir şekilde  önümde durmadılar, destek verdiler. Özellikle Fatih Hocam, başarılı olacağına inanıyorum diyerek destek verdi ve güvenimin artmasını sağladı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Çok sevgili babamın ruhu şaad olsun. Böyle bir zamanda aramızda ayrıldığı için bize böyle bir mesaj bıraktı. Allah mekanını cennet eylesin. "
 
Hamza Hamzaoğlu'na sorular sorulmaya başlandığında ise ilk soru Sneijder'in Dünya Kupası'ndaki bir röportajı sonrası futbolcu hakkındaki sözleriyle ilgili oldu. Hamzaoğlu soruyu şöyle yanıtladı:
 
"Sneijder ile ilgili söylediklerim spiker arkadaşımın sorusuna bir cevaptı. Sneijder'in bir röportajı vardı. Türk oyuncular koşmuyor diye, spikerin sorusu üzerine bu konuya değindim.  Yabancı oyuncuları övmek için Türk oyuncuları yermeye gerek yok. Yabancı oyuncular kıymetlidir. Ben Türkiye'deki düşünceye değinmek istedim. Sadece Sneijder için değil tüm yabancılar buraya geldikleri için neden geldiklerini bilmeli ve hakkını vermeli. Bu düşüncelerimin şimdi de arkasındayım. Sneijder ilgili hiçbir problemimin olması söz konusu değil. Kendisiyle konuşacağım zaten. "
 
Hamza Hamzaoğlu diğer sorulara da şu yanıtları verdi:
 
"Açık söylemek gerekirse şu anda bir baskı hissetmiyorum. Takımı analiz ediyorum arkadaşlarımla birlikte. Şu anda lider durumdayız. Bu nedenle Sayın Prandelli'yi de tebrik ediyorum. Tabi ki eksiklerimiz var bunları da gidermek için elimizden geleni yapacağız. "
 
HAMDİ YASAMAN: "LİDERLİĞİMİZ BİZ İYİ OLDUĞUMUZ İÇİN DEĞİL RAKİPLERİMİZİN KÖTÜLÜĞÜNDEN"
 
Bu arada söze giren Hamdi Yasaman takımın lider olmasına rağmen neden teknik direktör değişikliğine gittiklerini şu sözlerle açıkladı:
 
"Bizim liderliğimiz iyi oynadığımızdan değil rakiplerimizin kötülüğünden bizim beklentimiz daha iyi bir futbol ve rahat galibiyetler almak. İyi hocanın yanında çalışırsanız iyi bilgiler alırsınız. Hamza Hocanın Fatih Hoca'dan feyz aldığını düşünüyorum. "
 
HAMZA HAMZAOĞLU:  "OYUNCULARIMIZ MUTLU GÖZÜKMÜYOR ÖNCE ONLARI MUTLU EDECEĞİZ"
 
"Lider olmalarına rağmen oyuncularımız çok da mutlu görüntü vermediler. Bizim ilk işimiz antrenmanları daha eğlenceli bir hale getirmek. Oyuncularımız gayretli birşeyler yapmak istiyorlar. Onların güçlerini birleştirip, beraberce çok daha iyi şeyler yapmalarını sağlayacağız.  Maçlarda da inşaallah taraftarımıza aynı coşkuyu hissedecekler.
 
Ekimiz tamamen aynı değişen birşey yok. İlk geldiğimizde de Abdürrahim Abi, Taffarel'i gündeme getirdi. Taffarel'i düşünmemek mümkün değil. Arkadaşımız Fadıl ile uyumlu çalıştığını ifade etti. Biz de madem uyumlusunuz siz devam edin dedik. Amacımız Galatasaray'a hizmet etmek. Metin Mert arkadaşımızda alt yapıdaki kaleci hocalarının başına geldi.
 
Benim çalıştığım takıma bakarsanız takım kadrosunu rahatlıkla sayarsınız. İstikrar çok önemli. İstikrarı yakalamak önemli ama objektif bir şekilde bu istikrarı yakalamak gerek. Herşeyin ötesinde çalışan, savaşan ve centilmenliğinden ödün vermeyen bir takım kimliği oluşturmalıyız.
 
Öncelikle devre arasında transfer ihtiyacımız olup olmadığını tespit edeceğiz. Şu anda var kafamızda bir şeyler ama değerli bir kadromuz var. İhtiyacımız olursa transfer döneminde eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Ben daha önce 4-2-3-1 sistemi ile oynadım ama bu oyuncularımın durumu ile ilgiliydi. Burada malzeme farklı, çift forvet önemli bir etki gerekirse bazı maçlara çift forvet ile çıkacağız.
 
Ben Akhisar ile önce 2 aylığına anlaştım. Sonra her yıl yeni mukavele yaptık. Ben uzun süreli mukavelelerin bağlayıcı olmasından yana değilim. Gerekirse ben bir günde çeker gider kimseye yük olmam. Tazminat da hiç düşünmedim.
 
Teklifi babamı kaybettiğimi aldığım gün aldım. Evde acılı ve şaşkın durumdaydık. Önce kızımla sonra eşimle paylaştım.
 
Bundan sonraki maçlarda isimler üzerinde, yerli yabancı diye durulmayacağını sanıyorum. Takımdaki herkes Galatasaray'ın başarısı için ortaya bir şeyler koymaya çalışıyor. Galatasaray ateşini tekrar yükseltmeye çalışacağım.
 
Eskişehir maçı ilk maçımız olacağı için taraftarımızın bize destek vereceğini sanıyorum bütün oyuncularım benim için eşittir. Takım kaptanları da sorunların giderilmesinde bize yardımcı olacaktır. Bireysel olarak değil birlikte vereceğimiz kararlarla adımlar atacağız.
 
Bilal Kısa'nın transferi şu ana kadar hiç öyle bir düşüncem olmadı. Değerli bir oyuncum tüm oyuncularım gibi ancak şu ana kadar böyle birşey düşünmedim. "