Son zamanlarda hakkında çıkan transfer haberlerini yorumlayan 22 yaşındaki oyuncu, geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

"AVRUPA'DA DEVAM EDECEĞİM"

Flamengo'nun ilgisinin farkında olduğunu söyleyen Alex Telles, "Bu beni çok mutlu etti. Flamengo çok büyük bir camia. Luxemburgo, Gremio'da bana güven veren kişi. Ona müteşekkirim ve büyük saygı duyuyorum. Şu aralar işler yolunda gidiyor. Bu işleri menajerime bıraktım ve ne olacağını yalnız tanrı bilir. Ancak şu dönemde kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum" dedi.

"GALATASARAY'DA ÇOK MUTLUYUM"

"Galatasaray'da çok mutluyum. Zamanım keyif dolu geçiyor. Rüyalarım burada gerçek oluyor. Brezilya'daki futbola göre Türkiye'de çok farklı bir tarzın olduğunu söylemeliyim. Bu yüzden de Avrupa'da ne kadar kalırsam o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Büyük bir kulüpte olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek çok önemli. Bunun Brezilya Milli Takımı için de şansımı artıracağını düşünüyorum. Ancak gelecekte ne olacak, gelecek önümüze neler koyacak bilemiyoruz" diye konuştu.

"TAFFAREL ÇOK ŞAKACI"

Galatasaray'da vatandaşı Claudio Taffarel ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Telles şöyle devam etti: "Taffarel kulüp tarihindeki en önemli kaleci. Ayrıca Brezilya futbolu için de önde gelen file bekçisi o. Türkiye'de herkes kendisini seviyor. Çok neşeli, şakacı ve harika bir insan. Her gün onunla birlikte oluyor olmak benim için gurur vesilesi. Büyük tecrübe ediniyorum".

"HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAM"

Türkiye'ye geldiği günü ömrü boyunca unutmayacağını dile getiren Sambacı futbolcu,"Havaalanında binlerce insan vardı. İtiraf etmem gerekirse ortamı görünce ilk başta korktum. Arabaya ulaşmamız oldukça zor oldu. O izdihamda menajerimi bile kaybettim. Ancak bir buçuk saat sonra otelde birbirimizi bulabildik. Bu karşılama beni çok etkiledi çünkü hiç böyle bir şey beklemiyordum" şeklinde konuştu.

"TARAFTAR ÜZÜNTÜSÜ"

Takımdaki en büyük sorununu, dil sorunu olarak tanımlayan genç yıldız şunları söyledi:"Sadece Portekizce bilmek benim için büyük sıkıntı. Geldiğimden beri İngilizce çalışıyorum ve epey ilerlediğimi söylemeliyim. Türkçe'de ise ancak temel şeyleri söyleyebiliyorum. Bazen taraftarlar yanıma geldiğinde benimle konuşmak istiyorlar. Bir şeyler söylüyorlar. O an onlara cevap vermek ve konuşmak istiiyorum. Bunu beceremeyince üzülüyorum. Bu çok canımı sıkıyor".

"MİLLİ TAKIM YORUMU"

Brezilya Milli Takımı'na çağrılmanın en büyük rüyası olduğunu dile getiren Alex Telles,"Bugün bulunduğum yere bu kadar erken gelebileceğimi düşünmüyordum. Dolayısıyla şimdi, bir ya da iki yıl sonra he olacağını da kestiremiyorum. Şanslarım tamamen bana bağlı olarak ortaya çıkacaktır. Carlos Dunga da takımın başına yeni geçti. O da bir arayışta ve deneme sürecinde" ifadelerini kullandı.