Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Zorlu mücadele Lig TV naklen yayınlayacak.

Rakiplerinin puan kayıplarıyla zirvede tek kalan sarı-kırmızılı takım, sahasındaki Gençlerbirliği karşılaşmasını da kayıpsız geçmeyi hedefliyor.

Süper Lig'de hafta içinde yapılan maçlarda deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek puanını 70'ı çıkartan sarı-kırmızılı takım, evinde Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Fenerbahçe'nin 3, Akhisar Belediyespor deplasmanından 1-1'lik skorla ayrılan Beşiktaş'ın da 4 puan önünde bulunuyor.

Çekişmeli geçen yarışta puan kaybı yaşamak istemeyen Galatasaray, taraftarları karşısında çıkacağı Gençlerbirliği maçından 3 puanla ayrılarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

FERNANDO MUSLERA CEZALI

Galatasaray'da sarı kart cezalısı olan kaleci Fernando Muslera, Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Ligde bu sezon geride kalan maçların tamamında da forma giyen ve son haftalardaki başarılı performansıyla takımının liderliğinde önemli paya sahip olan Uruguaylı kaleci, karşılaşmada kaledeki yerini alamayacak. Sarı-kırmızılı ekipte, Gençlerbirliği karşısında kaleyi Sinan Bolat'ın koruması bekleniyor.

Bu arada sakatlığı bulunan savunma oyuncusu Aurelien Chedjou da müsabakada forma giyemeyecek. Bruma ile Emre Çolak da maç kadrosunda yer almıyor.

6 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da Gençlerbirliği maçı öncesi Burak Yılmaz, Umut Bulut, Semih Kaya, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş ve Hamit Altıntop, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular maçta sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 33. haftadaki Beşiktaş derbisinde oynayamayacak.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Sinan Bolat, Sabri, Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Felipe Melo, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Olcan Adın , Burak Yılmaz

Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Ferhat Görgülü, Ahmet Çalık, Uğur Çifti, Hleb, Petrovic, Jean Jacques Gosso, Bogdan Stancu, Mervan Çelik, Mustafa El Kabir