Başarılarla dolu futbol kariyerinde neredeyse kazanmadık kupa bırakmayan Didier Drogba, G.Saray’da tarihi yeniden yazıyor. Sarı-kırmızılılara transfer olacağı dedikodularının ayyuka çıktığı dönemde ‘Türkiye’ye para için geliyor. Bu yaştan sonra katkı sağlayamaz’ şeklinde yorumlar yapılsa da Türkiye’ye ayak basar basmaz çıktığı Akhisar deplasmanında attığı enfes golle tüm eleştirileri taca yollamıştı Fildişili...

U muhteşem başlangıcın devamında da parmak ısırtan bir performansa imza atan 35 yaşındaki yıldız, inanılması zor bir istatistiğe imza attı. Türkiye’ye geldiği günden bu yana sarı-kırmızılılar, Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa olmak üzere toplam 26 resmi karşılaşmaya çıkarken, süper golcü bu maçların hepsinde oynadı.

NE sakatlanan ne de cezalı duruma düşen Drogba, söz konusu mücadelelerde takımına geçen sezon 7 gol, 6 da asistlik katkı yaptı. Bu sezon ise Burak ve Umut’un suskun kaldığı karşılaşmalarda sorumluluğu üzerine alan Drogba, 6 gol attı, 4 de asist yaptı.

MUSLERA’YI SOLLADI

BU periyotta Burak Yılmaz geçen sezonki Real Madrid, bu yıl da Süper Kupa’daki F.Bahçe ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Juventus maçlarını kaçırırken, Fernando Muslera ise sadece bu sezonki MP?Antalya karşılaşmasında forma giymeyerek Fildişili’nin ardından en çok görev yapan futbolcu oldu.

G.SARAY’IN başarısı için her türlü fedakârlığa imza atan ve maç seçmeden maksimum katkı veren Drogba, sarı-kırmızılılardan hatırı sayılır bir ücret kazandı. İmza parası olarak 4 milyon Euro alan deneyimli oyuncu, geçen yıl da 2 milyon Euro garanti para aldı. Sözleşmesi gereği bu yıl da hesabına 4 milyon Euro yatacak olan Drogba, 26 resmi mücadelede forma giymenin karşılığı olarak 390 bin Euro kazandı. Yani milli oyuncu 8 aylık Türkiye macerasında şu ana kadar 10 milyon 390 bin Euro’luk bir gelir elde etti.

Skorer