Kulübümüzden yapılan açıklama şöyle;

"Galatasaray camiası olarak son Galatasaray Fenerbahçe maçından sonra yaşanan çirkin olayları ve bunların örtbas edilme çabalarını büyük bir dikkatle takip etmekteyiz.

Üzerinde Türk bayrağı bulunan, Türkiye’de ve dünyada renklerimize gönül veren milyonlar için dokunulmaz olan renklerimizi taşıyan formamıza karşı bu çirkin hareketi yapanların cezalandırılmaları ve spor camiasından silinmeleri için her ortamda gerekli girişimleri yapmaya devam edeceğiz.

Bu olay sonrasında yaşananlar aynı zamanda Türk futbolunun neden bu kadar gerilediğini göstermesi açısından da bir ibret vericidir. Türk futbolunun içinde yer alan birçok aktörün yaşananları hafif göstermek ve tevil etmek için nafile çabalar içinde olduklarına şahit oluyoruz. Türk bayrağının, takımlarının renklerinin edep yerlerine hakaretamiz bir şekilde sıkıştırılmasından hicap duymayanların spor camiamızın içinde yer almasından bizler utanç duyuyoruz.

Bu hareketi formaların bele takılması gibi örneklerle karşılaştırarak hafif göstermeye kalkışanlar Türk futbolunun içine düştüğü üzüntü verici günlerin müsebbipleri olarak tarih önünde mahkum olacaklardır.

Galatasaray Spor Kulübü Türk sporunda ahlaksızlığın, arsızlığın, utanmazlığın hakim olmasına karşı her ortamda mücadele edecektir. Türk bayrağını, Galatasaray formasını ahlaksızca aşağılamaya çalışanlar bunun bedelini hukuk devleti ilkeleri içinde ödeyene kadar mücadelemiz devam edecektir."