Galatasaray’da hem Prandelli, hem de futbolcular, Şampiyonlar Ligi için fişi çekti, asıl amaçlarının Süper Lig’de şampiyonluk olduğunu açık açık belirtti. B.Dortmund yenilgisinin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan İtalyan teknik adama, “Ortaya çıkan bu tabloda Prandelli’nin rolü nedir?” diye soruldu. Cim-Bom’un teknik patronu, “Soyunma odasında söyledim, başımız dik... Varımızı, yoğumuzu verdik. Hedefimiz 4. yıldız olduğu için, hedefimiz lig” yorumunu yaptı.

Bir gazetecinin, “Sorun, Dortmund’a yenilmek değil, bu şekilde yenilmek... Buna İtalya’da alışkın mısınız?” sözleri karşısında Prandelli, “Türkiye’de baktığımda herkes cesaretli ama bizim saha içinde organize olmamız lazım. İkinci yarı bunları yaptık, bu yüzden rakip de zorlandı. Başımız dik olmalı burada herkese söz veriyorum ligin son gününe kadar savaşacağız” diye konuştu.

2 sene evvel çeyrek final, geçen sene de bir üst tura çıkan Galatasaray’ın bu yıl 9 gol yediğinin hatırlatılması karşısında Prandelli, “Demoralize olmamamız lazım. Geçen sene farklı yabancılar vardı, ilk geldiğimde bana ekonomik fair play çerçevesinde ve az para harcayacağımız söylendi. Ben hiçbir zaman fikir değiştirmedim. Buraya gelme sebebim 4. yıldız” diye konuştu.

‘Sanırım maça yansıdı’
Hamit Altıntop da hocasıyla aynı dili konuşarak, “Bizim ana hedefimiz Türkiye Ligi... Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah adım adım, haddimizi bilerek daha iyi olacağız” yorumunu yaptı. Dortmund’un kendilerine göre 10 kilometre daha fazla koştuğunu da hatırlatan Hamit, “Mücadele ederseniz, isterseniz, inanırsanız başarıyı elde edersiniz” dedi.
Burak Yılmaz da “Hedefimizin lig olduğunu, 4. yıldız olduğunu her zaman söyledik. Sanırım bu maça da yansıdı. Tabii yanlış anlaşılmasın kazanmak için çıkmıştık. Herkesten özür dileriz” açıklamasını yaptı.