Beşiktaş’ı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda net bir skorla devirerek dördüncü yıldız iddiasını gösteren Galatasaray’da, fubolcular tatile çıkarken, futbolun patronları Florya’da mesaiye devam ediyor.

Ne teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ne de başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, derbi zaferinin sarhoşluğuna kapıldı, rehavet içine girdi. İkili dün Florya’da kafa kafaya verip ikinci yarı planlarını yaptı. Sarı-kırmızılılarda göreve geldiği günden bu yana oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla takımı şaha kaldıran Hamzaoğlu, tatil boyunca da Florya’ya gidip gelecek.

Galatasaray’da özellikle eldeki oyuncu fazlalığı yüzünden öncelikle forma giyemeyen futbolcuların oynayabilecekleri kulüplere gitmesi planlandı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da sürekli olarak kadronun geniş olmasından ve rahat çalışamadıklarından dert yanmıştı.

Tavrı önemli

Albayrak-Hamzaoğlu zirvesinde, Wesley Sneijder konusu da ele alındı. Bugün için ne Hamza Hamzaoğlu, Sneijder’in gitmesine sıcak bakıyor, ne de yönetim bu oyuncuyu satmak istiyor. Ancak Sneijder’in tavrının bu süreçte etkili olacağı dile getirildi. Buna göre Hollandalı futbolcu gitmek isterse kulüp pazarlıklara açık olacak. Ancak kalmak isterse de yola devam edilecek. Yeni sözleşme konusu ise kesinlikle yaz dönemine bırakılacak.

Gidecekler belli

Galatasaray’da gidecek isimler şekillenmeye başladı. Buna göre, kadro dışı bırakılan ve A2 takımına gönderilen Engin Baytar ile Yiğit Gökoğlan ilk başta satılacak isimler... Yine 2.2 milyon euro alan Eboue de alacaklarına karşılık serbest bırakılacak.

Furkan ve Umut Gündoğan ise Karabük’e kiralanacak. Gençlerden Alperen, Birhan ve Emre Can ise oynayabilecekleri bir takıma kiralanacak. İlk devreyi sakatlığı nedeniyle oynamadan geçiren Aydın Yılmaz da talibi çıkması durumunda gönderilecek. Veysel ve Tarık gibi forma giyemeyen isimlerin durumu ise henüz netleşmedi. Bu iki oyuncunun aldıkları yüksek paralar nedeniyle gitmesi zor görünüyor. Ama yine de Veysel konusunda Trabzonspor ile anlaşma olasılığı bulunuyor.

Yekta da gitmek istemesi durumunda gönderilecek. Durumu net olmayan isimlerden biri de Gökhan Zan. Hamza Hamzaoğlu bu oyuncu ile ilgili kararını stoper takviyesine göre verecek.