4 haftada puan kaybı olmayan Başakşehir'in ardından aynı puanla ikinci ve üçüncü durumdaki Beşiktaş ve Galatasaray kozlarını Vodafone Arena'da paylaşacak.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Beşiktaş-Galatasaray derbisini yorumlarken favorisinin Galatasaray olduğunu açıkladı.

İşte Uluç'un köşesinde kaleme aldığı o yazı;

"İki rakibin de maçlarını sezon başından beri dikkatle izliyorum. Özellikle Galatasaray ilk yedi puanının nerdeyse hepsini büyük şansı ve rakiplerinin akıl almaz beceriksizlikleri ile kazandı.. Bu maçları ardından en çok ve en sert eleştirdiğim takım oldu.

O zaman, şimdi nasıl, hem de geçen yılın şampiyonu ve bu yıl nerdeyse iki takım çıkaracak kadar transfer yapan Beşiktaş'a karşı favori olur?.

Kararıma sebep, son hafta maçları..

Wesley Sneijder'ın nerdeyse oyuncağı haline gelmiş Galatasaray, geçen hafta kulübün içini yakından izleyen yazarların kopardıkları kıyametle aklını başına almış göründü. Selçuk ve Sabri başta yerli oyuncuların tasfiyesi planından en azından şimdilik vaz geçilmiş.. Galatasaray sahaya, bir hafta evvelki on birinden tek değişiklik yapmadan çıktı.

İlk olumlu izlenimim de bu oldu. Sebebi ne olursa olsun, ayni 11, Galatasaray'a oturmuş bir takım, oturmuş bir futbol kazandırmış görünüyor.. İki yıl önce Hamza'nın Galatasaray'ı şampiyon yapan takım ve oyun düzeni bu..

Sağda Sabri, Selçuk, Yasin, solda Carole, Sneijder, Bruma üçlü oyunları ile kurulan ve rakip savunmayı dağıtan kanat akınları.. Aslında Bruma ile Yasin bence yanlış kanatlardaydılar ama, medya, Sneijder, Bruma ikilisini tercih edince hafta arasında, Riekerink de tercihini öyle yapmıştı.

Medya genelde sağ kanadı beğenmedi. Sabri ve Yasin'in yerlerini sallantıda gördü. Bunlar nasıl maç izliyorlar anlamak zor.. Sabri ve Yasin'e saldıranlara bu kaçıncı meydan okumam.. Gelin maçın bandını beraber izleyelim..

Galatasaray'ın yengeç gibi tek yanlı oynadığı doğru. Selçuk dahil herkes Bruma ve Sneijder tarafına oynamaya meraklı da ondan.. Sabri'nin yan hakemin önünde bomboş el sallamaktan kolu yoruldu. 10 ileri çıkışından ancak birinde top alabildi. Soldan akınları Hikmet Karaman iyi tahmin ettiği için önlemlerini almıştı. Bu önlemlere bir de Bruma'nın çok kişisel, egoist oyunu ve sahanın en çok koşan adamlarından biri olmasına rağmen Sneijder'in gerek şut gerek pas final dokunuşlarda akıllara seza yanlışları eklenince, akınların yığıldığı kanat nerdeyse etkisiz hale geldi. Maçı eleştirenlerin yüzde sekseni, Galatasaray'ın iki golünün de, "İşlemeyen (!)" sağ kanattan geldiğinin farkına varmadılar, nedense?.

Sanıyorum Riekerink Bey (!), medyanın tahriklerine kapılmayacak ve oturmuş takımı ve futbolu bozmayacaktır.

Galatasaray'ın en büyük avantajı, Muslera ile başlayan savunma.. Sabri bakmayın şartlanmış beyinlere.. Gene takımın en iyilerindendi. Galatasaray kanatları dengeli kullanırsa, hücum gücü daha da ortaya çıkar.. Chedjou riskli hareketlerini azaltmış. Beşiktaş maçında sıfıra indirmeli. Savunmada çok daha iyi oynuyor artık. Eskisi gibi refakatçi değil. Hakan Balta aynen devam.. Carole biraz geride kaldı gibi göründü bu hafta.. Savunmanın genel kusuru aynen devam ediyor. Duran toplarda kafayı hep rakipler vuruyor hala.. Adam ve alan paylaşma zaafı pahalıya mal olabilir.

Orta alanda Selçuk'ta büyük ilerleme var. Biraz daha cesur ol, Selçuk.. Tolga, savunma orta adamı olarak kusursuz. Ama oyun kurucu pasları felaket.. Hemen hepsi rakibe gidiyor. Sneijder, müthiş hırsla koştu.. Ama dedim ya.. Final pasları ve şutlarında yüzde biraz yüksek olsa, Galatasaray gol rekoru kırardı. Bu hafta çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Yasin her maç ekliyor.. Milli takımın değişmezi olma yolunda.. Ona yapılan iki net penaltı çalınmadı. Top sürüşü.. Adam eksiltmesi.. Kısa mesafe paslaşmaları.. Kendini yere atmaktan da büyük ölçüde vaz geçmiş.. Sabri ile çok iyi ikili oluşturdu.

Bruma.. Takım dökülürken şahsi oyunu tek umuttu. Herkes destekliyordu. Ama bu hafta takım oynayınca, Bruma'nın şahsiliği ilk defa sırıttı.. Onunla uzun taktik konuşması yapmak gerek..

Eren.. Attığı gol efsane.. Ama onun ötesinde de sahada basmadık yer bırakmadı. Aynen Hakan Şükür gibi, hücum presi başlatan oyuncu oldu. Bir santrfor bir maçta daha ne yapabilir?.

Galatasaray seyircisi Riekerink'e destek veren pankartları ile, yıllardan beri ilk defa takımın yanında göründü. Bu da iyi bir şey.. Dışarda ne olursa olsun, seyirci takımın "12. Oyuncusu" ise, statta destek için elinden geleni yapmalı.. Bu bilince gelmişler sanki. Bu da olumlu..

Riekerink de, yerleşmiş, oturmuş takım peşinde olarak olumluydu. Ama oyun okuması hala eksik.. Tek kanatlı oyunu ikinci yarıda da dengeli hale getiremedi.

Yorulanları fark edip daha erken müdahale etmedi. Yasin'in yerine Sinan değişikliği doğruydu ama, Selçuk'un yerine, Hamit ya da Josue'y i almayışı hata oldu. Pahalı ödeyebilirdi. Gene korkusu medya sanki..

Notlarım..

Muslera (7)- Sabri (8), Chedjou (7), Hakan (6), Carole (6)- Selçuk (7), Tolga (7), Sneijder(6)- Yasin (7) (Sinan:7), Eren (10), Bruma (5)."