Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özyalçın, Bursaspor'un güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Bursaspor'un aldığı puanlar ve ligdeki konumu bugünkü maçın ne kadar zor olacağını bize gösterdi. Sonuç çok güzel ama ben takımın oynadığı oyundan dolayı mutluyum. Gönül isterdi ki kaybettiğimiz 3 maçı da böyle oynayalım. İnşallah bundan sonra güzel günler bizim olacak. Galatasaray çok büyük bir camia. Bu bir başlangıç olsun. Tüm oyuncularımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink ile ilgili yapılan eleştirilerin sorulması üzerine Özyalçın, "Geçtiğimiz hafta 'şu geldi, bu gelecek' şeklinde çok yazıldı, çizildi. Size bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki toplantılarımızda teknik direktör konusu gündeme gelmedi." ifadelerini kullandı.

Cengiz Özyalçın, futbolcuları Selçuk İnan ile yardımcı antrenör Ayhan Akman arasında geçen hafta yaşanan sorunla ilgili olarak, "Bir spor müsabakası içerisinde bir sporcu bazen hırsını yenemeyebilir. Bunu olgun karşılamak ve konuyu gündeme taşımamak lazım. Böyle şeylerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır da güzel bir galibiyet elde ettiklerini vurgulayarak, "Benim için de gerçekten önemli olan ve çok beğendiğim, oyuncuların kazanma azmiydi. Hem oyuncularımız hem de taraftarlarımız inanmıştı. Başka bir alternatifimiz yoktu. Mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.