Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamza  Hamzaoğlu, ilk 4 haftada aldıkları istikrarsız sonuçlar sonrası yapılan  eleştirilere dikkati çekti. 

"İlk 4 haftadaki sonuçlardan biz de memnun değildik. Ama biz iyi bir  kadro oluşturduğumuzun ve ilerleyen haftalarda bu kadro oturduğunda daha iyi  futbol oynayacağımızın farkındaydık" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, "Sürekli bir  baskı, eleştiri vardı. Bu bizi etkilemiyordu ama çevremizdeki birçok insanın  etkilendiğini görünce çok üzüldüm ve tepkili konuşmalarım oldu. Şükürler olsun ki, şu anda takımımız oturdu. Herkes birbirini daha iyi tanıyor. Saha içinde ve  dışında daha uyumlular. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. 

"Hepsi hazır oldukları için, çekinmeden rotasyona gittik" 

Sarı-kırmızılı teknik adam, Fenerbahçe'ye karşı sahaya sürdüğü kadroda  2'si mecburiyetten 6 değişiklik yaparak Eskişehirspor önüne çıktıklarını  hatırlatarak, tüm oyuncularının hazır durumda olduğunu bildiğini vurguladı. 

Sahaya 3 yabancıyla çıktıklarını aktaran Hamzaoğlu, şunları söyledi: 

"Oyuncularım sezon başından beri hep hazır oldukları için, çekinmeden  rotasyona gittik. Bugüne kadar oynattığımız oyunculara sevinmekten ziyade,  oynatamadıklarımıza üzüldük. Bu maç bir şanstı. Oyuncularımıza bu şansı  vermeliyiz diye düşündük. Onları uzakta tutmak doğru değildi. Herkesin oynama  isteği var. Hep hazır olmalarını söylüyordum ve onlar da sürekli çalıştılar. Hem  önümüzdeki Benfica maçını düşündük hem de Fenerbahçe maçının yorgunluğu vardı.  Sürekli oynayan bazı oyuncuların dinlendirilmesini de düşündük. En önemlisi de az süre alan arkadaşların oynama gerekliliği vardı." 

Burak Yılmaz'ın Eskişehirspor karşısında 2 gol atmasının, Benfica  karşılaşması öncesi sağlıklı olarak aralarına dönmüş olması itibarıyla  kendilerini sevindirdiğini anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, bu maçta stoper  pozisyonunda oynayan Denayer'i önlerindeki dönemde hem sağ bekte hemde stoperde kullanmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

"Galibiyet için oynayacağız" 

Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde önce Benfica, ardından ise  Atletico Madrid ile deplasmanda iki önemli maç oynayacaklarını hatırlatarak,  galip gelme hedefiyle gideceklerini anlattı. 

Benfica'yı İstanbul'da yenerek grupta şansları olduğunu  gösterdiklerini vurgulayan Hamzaoğlu, "Her zaman şansımız vardı ama iyi  başlayamadığımız için zora sokmuştuk. Şimdi hem Benfica'yla hem de Atletico  Madrid'le deplasmanda oynayacağız. Her iki maçtan da kazanabiliyorsak kazanarak dönmeyi amaçlıyoruz. Biz Galatasaray'ız. Çıkıp Benfica'ya karşı da Atletico Madrid'e karşı da galibiyet için oynayacağız" şeklinde görüş belirtti. 

Öte yandan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bir televizyon kanalına yaptığı, "Hamza Hamzaoğlu'nu kurtarmak için bizi  Galatasaray'a yendirdiler" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de sarı-kırmızılı teknik adam, "Dinlemedim. Başkalarından duydum sadece. Dinledikten  sonra belki yorum yapabilirim. Ne demek istediğini anlayamadım. Zaten Trabzonspor kolay bir durumda değil. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.