Bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray'da Başkan Özbek, bu sıkıntıya yönelik bir transfer hamlesi için harekete geçti. 

Akhisar Belediyespor'un Kolombiyalı golcüsü için başkan Hasan Eryüksel ile telefonda görüşen Özbek, Rodallega'yı istediklerini ifade ederek, "Başarılı bir sezon geçiren golcünüzle ilgileniyoruz ve kendisini yakından takip ediyoruz. Transfer etmek istersek, Rodallega’nın şartları ne olur başkan?" sorusunu yöneltti.

Eryüksel ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Sayın başkan, Rodallega burada çok mutlu. Ailesi de Türkiye’yi çok seviyor. Çin’den teklif geldi ancak kabul etmedi ve oraya gitmedi. Öncelikle karşılıklı konuşmamız lazım" yanıtını verdi. Özbek ise öncelikle şartları öğrenmek istedikleri konusunda ısrar edince Eryüksel istedikleri rakamı, "Kendisi de kabul ederse 3.5 milyon Euro’dan size kapıyı açarız başkanım" sözleriyle ifade etti.

İlk aşamada bu teklif fazla bulunsa da Türkiye Kupası Finali sonrası pazarlık masasına oturulup oturulmayacağı konusunda karar verilecek.

Ligde bu sezon 34 maçın tamamında forma giyen Rodallega, 19 gol atarak bir de asist yaptı.