Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in isteği doğrultusunda forvet hattına iki takviye birden yapma kararı alan Galatasaray yönetimi, listedeki birçok isimle anlaşma zemini bulurken, önceliği Rodallega'ya verdi.

Sözleşmesindeki 1.7 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu kullanılmamasına, hatta teknik direktörü Cihat Arslan'ın, "Takımda kalacak" açıklamasına rağmen, gönlünün Galatasaray'da olduğu bilinen Hugo Rodallega, kendisine resmi teklif yapılmasını bekliyordu.

Nitekim yöneticiler tüm araştırmalar sonucunda iki kontenjandan birini Kolombiyalı forvete ayırdı ve işi büyük ölçüde bitirme noktasına getirdi.

Teklifleri geri çevirdi

Galatasaray'ın bu transfer için 2 milyon Euro civarında bir bonservis ödemesi yapması bekleniyor. Bu paranın iki yıl için iki takside bölünmesi de gündemde...

Galatasaray yönetimi ayrıca kadroda düşünülmeyen bazı oyuncuları Manisa temsilcisine önerecek. Ancak Akhisar'ın bunu kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. Rodellaga ise Galatasaray'la anlaşma yapmak için, başta Çin kulüplerinden olmak üzere gelen teklifleri geri çevirmişti. Bu da, tecrübeli forvetin Galatasaray'ı ne kadar çok istediğinin bir göstergesi.