Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Schalke'nin Hollandalı yıldızı Klaas Jan Huntelaar, yeni sezon öncesinde göreve getirilen teknik direktör André Breitenreiter'e övgüler yağdırdı. 

Geçen sezon Paderborn'u çalıştıran Andre Breitenreiter'dan duyduğu memnuniyeti dile getiren Huntelaar, 41 yaşındaki çalıştırıcıya güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Huntelaar açıklamasında, "Breitenreiter'ın yapabileceklerini göstermesi için ona zaman verilmesi gerekiyor. Bu Schalke için çok iyi olur. Kulüp bir çizgide devam etmeli. Büyümek için tek yol bu. Bunun en güzel örnekleri Barcelona ve Bayern Münih. Yıllardır aynı sistem üzerinde devam ediyorlar. Ya da Borussia Monchengladbach'tan Lucian Favre'ye bakın. Wolfsburg'tan Dieter Hecking, Werder Bremen'den Thomas Schaaf hepsi güzel örnekler." dedi.

Yeni sezonda Schalke'de olacak

Schalke'de çok sık teknik direktör değişmesi üzerine konuşan ve yeni sezonda daha fazla şans bekleyen Hollandalı, "BÜnlü br isim olması her şey demek değildir. Geçmişte bütük antrenörle de çalıştık ama işe yaramamıştı. Önemli olan Breitenreiter'ın patron olması ve ondaki liderlik özellikleri. İlk izlenimlerime göre beni ikna etmeyi başardı. Onunla çalışacağıma eminim" açıklamasını yaptı.

Schalke 04, sezonu 48 puanla 6. sırada tamamlamasının ardından İtalyan teknik adam Roberto Di Matteo ile yollarını ayırmıştı.