Galatasaray yeni sezon için transfer çalmışmalarına başladı. Başkan Ünal Aysal, geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılı kulübün scout ekibiyle toplantı yapmış ve çalışmalar ile ilgili bilgi almıştı. Gözlemciler sarı-kırmızılılara bu toplantıda Arjanti'nin River Plate kulübünde oynayan genç stoper Alvarez Balanta ve Almanya'nın Mainz kulübünde oynayan 25 yaşındaki forvet oyuncusu Choupo Moting'i önerdi.

21 yaşındaki Kolombiyalı stoper Balanta, agresif ve hırslı yapısı ile birçok Avrupa kulübünün de transfer listesinde bulunuyor. Geleceğin önemli savunmacıları arasında gösterilen Balanta'nın River Plate ile olan sözleşmesi 2017 yılında sona erecek. 1.81 boyunda olan ve hava toplarındaki etkinliği ile dikkat çeken sol ayaklı stoper, bu sezon Arjantin ekibi ile 37 maça çıktı.



Mainz'in golcü oyuncusu Moting'i ise İtalyanın dev kulübü Inter de istiyor. Kamerun milli takımında da forma giyen 25 yaşındaki oyuncu bu sezon Bundesliga'da 31 maçta 9 gol atarken 3 de asist yaptı. Kamerunlu golcünün sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.



Ünal Aysal'ın scout  ekibiyle yaptığı toplantının ardından iki oyuncunun da gözetim altında tutulması ve teknik heyetin onayı halinde alınması talimatı verdiği öğrenildi.

Kaynak: 3puan