Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan De Arrascaeta'nın bonservisi, bir menajerlik şirketine satıldı. Sarı-kırmızılılar sezon sonunda genç futbolcuyu transfer etmek isterse, normal fiyatının üzerinde ücret ödemek durumunda kalacak.

Uruguaylı futbolcunun kulübü Defensor Sporting'in başkanı Daniel Jablonka, De Arrascaeta'yı; Daniel Fonseca'nın sahibi olduğu menajerlik şirketine sattığını açıkladı.

Fernando Muslera'nın da menajeri olan Fonseca, genç yıldız için 3.5 milyon dolar bonservis bedeli ödedi. Galatasaray'ın yakından ilgilendiği Arrascaeta'dan iyi bir kazanç elde etmek isteyen menajerlik şirketi, Urguaylı futbolcunun satış fiyatını da artıracak.

Sporting Başkanı Daniel Jablonka, "De Arrascaeta'yı, Daniel Fonseca'nın sahibi olduğu şirkete sattık. Haziran ayına kadar bizde forma giyecek, daha sonra büyük ihtimalle Galatasaray'a gidecek" açıklamasında bulundu.

Uruguay'da Defensor Sporting forması altında bu sezon oynadığı 29 maçta 8 gol atan ve 10 asist yapan 19 yaşındaki genç yıldız gösterdiği performansla Uruguay Milli Takımı'na kadar yükseldi.

Galatasaray geçtiğimiz sezon da Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Bruma'da benzer bir olay yaşamış ve sözleşmesi yakın bir zamanda bitecek olan genç oyuncu için hem menajeri hem de Portekiz kulübüne yüksek miktarda transfer ücreti ödemek zorunda kalmıştı.