Roberto Mancini, Nisan 2012’de City, United’ın 6 puan gerisine düşünce, “Şansımız kalmadı” demiş ama sezon sonunda şampiyon olmuşlardı. İtalyan hoca bu açıklamayı etrafındakileri şaşırtmak ve motive etmek için yaptığını iddia etti sonra. Bugün de liderliği garantilemiş Real’e karşı puanı hedeflemiyorsa, umarım yine herkesi şaşırtmak istiyordur.

Aslında bu durum, Türk takımlarının başına defalarca geldi: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarının beşinci maçında terfiyi garantilemiş birinci torba takımını defalarca yendiler. Üstelik bu kez konuk olunacak takım, sadece terfiyi değil grup birinciliğini garantilemiş durumda (Zira grupta son iki maçı kaybetseler bile, ne Kopenhag’a ne de G.Saray’a 4-5 farklı yenilip ikili-üçlü averajda geriye düşmeleri düşünülemez).

Sadece gruptan çıkmayı değil, birinci olarak çıkıp ikinci turda seri başı torbasında olmayı garantilemiş Real Madrid’in bu maça as kadrosuyla çıkması çok büyük sürpriz olur. Üstelik peş peşe Khedira ve Ronaldo’nun sakatlıklarına üzülmüş ve yeni bir sakatı kaldıramayacak kadar hassas bir dönemden geçerken...

Zaten hafta sonu Almeria deplasmanında Ronaldo sakatlanıp çıktıktan sonra Jese Rodriguez, Casemiro ve Morata’nın bir arada oyunda olmaları da tesadüf değil. Bu yıl transferde geleceğin kadrosunu kurmaya yönelen, tamamı 24 yaş altı oyuncuları (21’lik Carvajal-Casemiro-Isco, 23’lük Illaramendi ve 24’lük Bale’i) Madrid’e getiren Ancelotti’nin bu adamların tamamına, hatta Jese’ye de böyle bir maçta ilk 11 şansı vermesi olası.

İlk kez Ronaldo’suz

Bu sene çoğu futbol otoritesine göre kariyerinin en iyi yılını geçiren Ronaldo, son 7 resmi maçta 14 golle giderken sakatlandı hafta sonu... Aynı hafta içinde Real’in futbol direktörü Perdaza, onun futbol tarihini değiştirdiğini, hocası Ancelotti de kesinlikle bencil bir oyuncu olmadığını anlatmışlardı medyaya. Ve enteresandır, kadrosunun çok geniş olduğunu düşündüğümüz Real Madrid, bu yıl 18 resmi maçın hiçbirine Ronaldo’suz çıkmamıştı.

Ancelotti, Real’in başında ilk kez Ronaldo’suz çıkacak sahaya. Hatta Ronaldo’nun bu yıl 90 dakikayı tamamlamadığı ilk maçtı Almeira maçı. Yani Ancelotti’li Real’in Ronaldo’suz tecrübesi sadece Cumartesi geceki 35 dakikadan ibaret...  

Drogba-Illaramendi

Evet, Real Madrid bu yıl Şampiyonlar Ligi’nin favorileri arasında yer alıyor. Evet aslında temsilcimiz Galatasaray’la kıyaslandığında başka bir ligin takımı. Ama henüz Illaramendi’nin, Casemiro’nun, Isco’nun, Morata’nın, Jese’nin bu galaktik lig alışkanlıkları çok yüksek değil.

Özellikle Drogba’nın geriden atılan uzun toplarda orta sahanın ortasında karşılaşacağı Illaramendi’ye üstünlük kurması kritik bir detay. Mancini’nin bu maçta herkesi şaşırtıp galibiyeti hedeflemesi gerek.

Galatasaray’ın tecrübelilerinin Real’in tecrübesizlerinin bilincinde sahaya çıkmaları gerek. Belki iki takımın da eşit hedeflerle sahaya çıktıkları bir günde bu Galatasaray’ın şansı yok denecek kadar az. Ama hedefsiz bir Real’e karşı Devler Ligi tecrübesi olan bir takımın şansı olabilir.