Teknik direktör Igor Tudor, sezonun geri kalanında takımın yol haritasını çizecek maç için ilk 11'ini netleştiremedi. Şu anda Muslera, Selçuk, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski derbide sahada olacak.

Sağ kanadı Yasin, sol kanadı da Bruma'ya emanet edip forvette de Sneijder ve Podolski ikilisini kullanacak olan Tudor'un aklındaki sorular ise daha çok savunmaya yönelik...

ORTA SAHA

Savunmanın önünde ikili orta saha ile derbiye çıkacak Igor Tudor. Bu ikilinin biri kaptan Selçuk İnan. Ancak diğer isim ise tam anlamıyla bir soru işareti.

Sezon başından bu yana Selçuk ile birlikte Tolga Ciğerci ve Nigel de Jong forma giyiyor. Fakat Hırvat çalıştırıcı bu maç öncesinde idmanlarda Josue'yi de deniyor. Selçuk'un yanında üç oyuncuyu da tek tek deneyen Tudor'un bu konudaki kararı bir anlamda Aslan'ın maçtaki planını da anlatacak.

SAVUNMA

Takımın başına geçtiği ilk maçta Tudor hemen Chedjou'yu ilk 11'e koydu. Kadro dışı bırakılan, sözleşmesi uzatılmayan Kamerunlu stoper bir anda takımın en kritik ismi olurken derbide de sahada olması bekleniyor. Ancak asıl soru Chedjou ile birlikte oynayacak stoperde. Hakan Balta ile Ahmet Çalık arasında gidip geliyor Tudor.

SAĞ BEK

Beşiktaş'ın kanat akınlarını durdurmak isteyen Tudor'un sağ bek için de üç alternatifi var. Martin Linnes ve Sabri Sarıoğlu zaten sürekli bu kanatta kullanılan oyuncular. Ancak artık Semih Kaya da eklendi bu isimlere. Semih'i sağ bek olarak oynatan Tudor derbide milli oyuncuyu kullanarak sürpriz yapabilir.

SOL BEK

Sağ bek olarak denediği Martin Linnes, Tudor'un sol bek için de denediği bir oyuncu. Hırsı ve isteği ile birlikte Tudor'un gözdelerinden biri haline gelen Norveçli oyuncu sol bekte Lionel Carole'den formayı alabilir. 

Cenk'e videolu önlem!

Teknik direktör Igor Tudor Beşiktaş'ın tüm maçlarının analizini yaparken oyuncuları için de videolar hazırladı. Hırvat çalıştırıcı Kartal'ın tüm artılarını ve eksilerini takımına gösterirken en çok geçtiğimiz hafta Cenk'in Akhisar maçında attığı golün üzerinde durdu. 

Quaresma'nın ortasında Cenk'in golünü Beşiktaş'ın ideal hücum hamlesi olarak takımına gösteren ve savunmacılarını Cenk konusunda uyaran Tudor, golcü oyuncunun ön ve arka direğe yaptığı koşular için herkesi uyardı. Ayrıca kanattaki isimlerin de Beşiktaşlı oyunculara rahat ortalar yaptırmamalarını istedi. 

Derbiye taktik idman

Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş maçının hazırlıklarına dün Florya'da akşam yapılan idman ile devam etti... Pas ve şut çalışması ile başlayan antrenmanın ana bölümünde ise taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirildi.