GSGAZETE - Mancini ile farklı arayışlarda olan Galatasaray son 4 maçtır 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıkıyor. İtalyan teknik adam ile yeni yeni form tutmaya başlayan Galatasaray'da sistemin temel parçalarından biri Hollandalı yıldız Wesley Sneijder. Fenerbahçe ile olan 8 puanlık farkı kapatmak için sahaya çıkacak olan Galatasaray geçtiğimiz hafta Trabzonspor'u Burak'ın golleriyle 2-1 mağlup etmişti. Takımın en golcü futbolcuları 9 gollü Burak ve 7 golle Didier Drogba.

30 puanla 3. sırada bulunan son şampiyonun son beş lig maçında 2 beraberlik ve 3 galibiyeti bulunuyor. Zorlu ilk yarıyı bu haftaki Erciyesspor maçıyla sona erdirecek olan Galatasaray'da devre arası önemli transferlerin yapılması bekleniyor, bu transferlerle şampiyonluk için umutlanmayı düşünen Aslan bu sezon ligde oynadığı 16 maçta 25 gol atarken 16 gol yiyerek ilk 4 arasında en az gol yiyen takım oldu. 

Galatasaray'da sezon başından beri sakat olan Hamit Altıntop dışında eksik isim bulunmuyor.

KAYSERİ ERCİYES

Kayseri Erciyesspor, Galatasaray maçına yeni teknik Direktörü Hikmet Karaman önderliğinde çıkacak. 

Kayseri Erciyesspor geçen hafta Hikmet Karaman'ın eski takımı Bursasspor'a 3-1 mağlup olmuştu. Bu sezon oynadığı 16 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan Kayseri Erciyesspor 17. sırada bulunuyor. Rakip filelere 11 gol gönderen İç Anadolu ekibi kalesinde ise 23 gol gördü. 

Takımın en golcü ismi konumunda 3 golle geçen sezonun flaş ismi Björn Vlemincx bulunuyor. Vlemincx bu sezon attığı gollerden ziyade yediği kırmızı kartlarla adından söz ettirdi. 14 maçta tam 3 kırmızı kart gören Vlemincx ligin en çok kırmızı kart gören futbolcusu konumunda. Takımın diğer etkili isimleri ise geçen sezon Trabzonspor'dan tanıdığımız Yasin Öztekin ve son haftalarda forma şansı bulan Üstün Bilgi.

EKSİKLER

Cumartesi günü oynanacak maç öncesi Kayseri Erciyesspor'da kadro dışı bırakılan Erhan Güven, Ziri Hammar ve Sinan Kaloğlu dışında, sarı kart cezalısı olan Numan Çüruksu ve Randal Azofeifa forma giyemeyecek.

İLK 11'LER

Kayseri Erciyesspor: Jorgacevic, Ekrem, Fazlı, Mangane, Cem Can, Murat, Mancjeck, Traore, Yasin, Ibricic, Vleminckx

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk, Sneijder, Bruma, Burak, Drogba
İki takım arasında oynanan son 5 maç

06.04.07 | Süper Lig | Galatasaray 0-1 Kayseri Erciyesspor
27.02.07 | Türkiye Kupası | Galatasaray 1-1 Kayseri Erciyesspor
01.02.07 | Türkiye Kupası | Kayseri Erciyesspor 0-0 Galatasaray
20.12.06 | Türkiye Kupası | Kayseri Erciyesspor 4-1 Galatasaray
21.10.06 | Süper Lig | Kayseri Erciyesspor 1-2 Galatasaray

Mete Burçak - Hasan Hüseyin Kesen