Şampiyon Galatasaray ilk transfer bombasını patlattı. Uzun süredir peşinde olduğu Eskişehirsporlu Alper Potuk’a dün gece geç saatlerde imzayı attırdı.

YENİ ASLANLAR

Galatasaray’da şampiyonluk kupasının kazanılmasının ardından gözler tamamen transfere çevrildi. Başkan Ünal Aysal’ın da doğruladığı gibi transferde tüm önceliği stoper ve sol bek mevkilerine veren Sarı-Kırmızılılar, Brezilyalı sol bek Carlinhos ve Kamerunlu stoper Chedjou ile her konuda anlaşma sağladı. İki oyuncunun da Galatasaray’ın teklifine ‘evet’ dedikleri ve transferlerin bitirilebilmesi için kulüpleri ile pazarlıklara başlandığı öğrenildi.

Carlinhos için 6 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Fluminense kulübü, devre arasında bu futbolcusunu satmak istememiş ancak geçtiğimiz hafta Florya’ya haber göndererek ‘masaya oturmaya hazırız’ mesajı Betist vermişti.

BÜLENT TULUN GÖREVLENDİRİLDİ

Chedjou ismi de yine devre arası transfer döneminde bir kez daha gündeme gelmiş, Ocak ayında Fransa’nın Lille kulübü bu oyuncu için 8 milyon Euro bonservis bedeli talep etmişti. Her iki oyuncu da uzun süredir takip ediliyordu. Başkan Ünal Aysal’ın, danışmanı Bülent Tulun aracılığıyla Chedjou’nun transferini imza aşamasına kadar getirdiği ve Fatih Terim’in son kararının beklenildiği kaydedildi.

Öte yandan Lille’de forma giyen 28 yaşındaki Aurelien Bayard Chedjou, Fenerbahçe’nin de markajında bulunuyor.