DHA - Brezilyalı genç sol ayak bu transferden yılda 1.5 milyon euro garanti para ve maç başına 10 bin euro kazanacak.

Galatasaray’ın ayrıca Alex Telles’e dört yıllık sözleşme teklif ettiği belirtiliyor. Alex’in Galatasaray’ın ikinci yarı kampına yetiştirilmeye çalışıldığı ve resmi imzanın ise yılbaşı sonrası atılacağı idda edildi. Gremio kulübü de Alex’in alternatifini bulmak için araştırmalarını hızlandırdı. Londrina kulubünde forma giyen sol kanat oyuncusu Wendel ile söz kesen Gremio Alex’in Galatasaray’a satılması ile birlikte bu oyuncu ile sözleşme imzalayacak.Brezilya basını Galatasaray’ın Alex Telles için Gremio kulübüne 7 milyon euroluk bir teklif yaptığını ve bu teklifin kabul edildiğini idda etmişti.

MENAJERİ TRANSFERİ DOĞRULAMIŞTI

Oyuncunun menajeri Fernando Otto, "Gremio kulübüne yapılmış bir teklif olduğu doğru, ilk önce bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlamaya çalışıyorlar" sözlerini etti.

Alex için İtalya'dan Napoli, Almanya'dan Bayern Leverkusen ve İngiltere'den de iki kulüpten teklif aldıklarını hatırlatan menejer Otto, ancak futbolcunun gönlünün Galatasaray'dan yana olduğunu, çünkü bu kulüpte Drogba ve Sneijder gibi futbolcuların bulunduğunu belirtti.

TRANSFERDEKİ TEK SORUN!..

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkarak kalitesini ispat ettiğini de kaydeden Otto, "Şimdilik bu transferin önündeki tek sorun, Gremio'nun bu futbolcuyu Copa Libertadores'e saklamak istemesi" dedi.

Menajer Otto son olarak, "Gremio'nın yaşadığı ekonomik krizden dolayı her şeye hazırlıklıyız" sözleri ile Galatasaray'ın bu futbolcuyu devre arasında transfer edebileceği mesajı verdi. Geçtiğimiz Şubat ayında Juventude'den Gremio'ya transfer olan Alex, 25 maçta forma giyerken bir gol kaydetti.

Brezilya basınında son olarak, 1992 doğumlu Brezilyalı genç futbolcu için kulübü Gremio'ya da 7 milyon avroluk resmi bir teklifin sunulduğu iddia edildi. Brezilya kulübünde futbol direktörü Rui Costa gelişmeyi doğrularken, "Çok fazla kulübün ilgisi var ama tek resmi teklif şu ana kadar Galatasaray'dan geldi." dedi.