GSGAZETE - Galatasaray, yeni sezon öncesindeki ilk hazırlık maçında İsviçre Ligi ekiplerinden Thun ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın golünü 26. dakikada Bruma kaydetti. 

Maçın 28. dakikasında ceza sahasına girmek isteyen Umut Bulut'u düşüren Thunlu futbolcu Burki, kırmızı kartla oyundan atıldı. Hazırlık maçı olması nedeniyle bu kararı Galatasaraylı futbolcular da değiştirmek için itirazlarda bulundu ancak sonuç değişmedi. Bu dakikadan itibaren Thun maçı 10 kişi oynadı. 

57. dakikada Thun'da Hediger beraberlik golünü attı. Galatasaray'da ilk yarıda Bruma dikkat çeken isim oldu. Sneijder, Sinan ve Carole istekli gözüktü. İkinci yarıda oyuna giren isimlerden Sabri ve Yasin rakip kaleyi zorlasa da sonuç çıkmadı. Birhan Vatansever, Gökay Güney ve Berk İsmail de ikinci yarıda süre aldı. 

Yeni transferlerden Emrah Başsan ikinci yarıda süre aldı ancak kayda değer bir performans göstermedi. Hamit Altıntop maçı sakatlanmadan tamamlarken genç stoper Koray Günter sakatlanarak yerini Salih Dursun'a bıraktı.