Galatasaray'da herkes geçen sezon devre arasında takıma katılan ama bırakın maçlara çıkmayı Türk pasaportu olmadığı için lisansı bile çıkarılamayan Endoğan Adili'nin durumunu merak ediyor.
 
Adili'nin Galatasaray'a tek faydası, twitter'dan paylaştığı Galatasaray fotoğrafları. Fakat Arnavut oyuncunun transferi ile ilgili asıl bomba ise aradan yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra patladı.
 
Grasshoppers'tan 500 bin euroya transfer edilen Adili'nin alınma sürecinde Galatasaray'ın herhangi bir araştırma yapmadığı sadece Mancini'nin söylediği, "Yurt dışında forma giyen Türk oyuncuları kadromuza alalım. Rotasyonu geniş tutalım" sözü üzerine transfer edildiği bildirildi.
 
Adili'nin menajerinin, "Anne-babası Arnavut ama asılları Türk. Güney Amerika'da oyuncular, 4-5 kuşak önce Avrupa'dan gelen akrabaları sayesinde AB pasaportu alıyorlar. Adili için de siz çok rahat TC pasaportu çıkarırsınız, bu sorun olmaz" diyerek oyuncusunu Galatasaray'a aldırdığı bildirildi. Fakat, Türkiye'de sistem farklı işlediği için Adili, başvuru yaptıktan ancak 5 yıl sonra Türk olabiliyor.
 
ONTIVERO'YU OLMAYAN AB PASAPORTU YAKTI
 
Öte yandan Galatasaray'dan kiralık olarak Honved'e giden Lucas Ontivero'yu Roberto Mancini'nin, Inter'e transfer etmeye çalıştığı iddia edildi. Oyuncunun AB pasaportlu olmadığı için çalışma iznini alamaması nedeniyle transfer gerçekleşmediği, bunun üzerine Ontivero'nun Mancini'nin tavsiyesiyle oğlunun forma giydiği Macar takımına gittiği iddia edildi.