Türkiye ile Gana arasında oynanan özel maçı izlemek için Türkiye’ye gelen ve karşılaşmadan sonra İstanbul’dan ayrılan Stoke City Menajeri Mark Hughes, Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Aynı zamanda futbolculuğu döneminde bir Manchester United efsanesi olan, Galler, Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham, Queens Park Rangers gibi takımları çalıştıran ve şimdilerde yine Premier Lig ekiplerinden Stoke City’nin başında bulunan Hughes, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ı takip etmek için geldiği 90 dakika sonrası konuştu.

Sizi burada görünce heyacanlandık. Transfer mi var?
- Uluslararası maçlar haftasındayız, yıllardır böyle haftalarda birçok farklı takım izledim. Bu yıl da buraya geldim, iyi bir maç oldu.

Türk futbolu için ne söylersiniz?
- Türk futbolunu takip ediyorum. Özellikle Tugay’ı yakından tanıyorum, yıllarca beraber çalıştık. Tugay özeldi. Türkiye’de çok iyi futbolcular var ve bu ülkeye saygı duyuyorum..

Türk takımları için ne düşünüyorsunuz? Örneğin Galatasaray sizde neleri çağrıştırıyor?
- Galatasaray ile daha önce Manchester United’da oynarken karşılaştık, çok zorlu maçlardı. Stadyumdaki atmosfer inanılmazdı. Yeni stadyumlarında oynadıkları canlı bahis Manchester United maçını da biliyorum. Tek kelime ile fantastik.

Türk futbolcular için ne söylersiniz?
- Türk futbolcuları tanıyorum ve hepsini takip ediyorum. Ama bu bende bir sır olarak kalsın. Burak da, Selçuk da çok özel oyuncular. Her hoca onları takımında görmek ister.

Türk Milli Takımı’nın durumunu nasıl değerlendirirsiniz?
- Uluslararası maçlar her takım için zordur. Karşılaşmalar her zaman zorlu geçer. Türkiye’nin elemelerdeki durumu şu an sıkıntıda ama umut ediyorum düzelir ve işler yoluna girer.

Galatasaray ile daha önce karşılaştığınızı söylediniz.
- Galatasaray ile yıllar önce Manchester United’da oynarken karşılaştım. Sanırım 19 yıl önceydi. Atmosfer gerçekten harikaydı. Fantastik bir taraftar topluluğu vardı. Bütün stat ayaktaydı ve susmuyordu.

Skorer