Son zamanlarda malumumuz İngilizce bilmeyen kalmadı. Bu durumda tabii ki bütün iş yerleri, şirket ve holdingler yabancı dil bilgisini ve özellikle İngilizceyi şart olarak iş başvurularına koydu. Ayrıca günün birçok alanında yani şarkılar, kitaplar, sinemalar, diziler, whatsapp durumları ve daha nice yerlerde İngilizce hep karşımıza çıktı. Peki, bu durumda nasıl İngilizce öğrenebiliriz? Bunun kolayı ise online İngilizce eğitimi almak. Online eğitim açıklaması içinse www.konusarakogren.com 'a bir göz atmanız yeterli.

Çoğu İngilizce eğitimi veren kurs ve kuruluş, İngilizce eğitim programı hazırlamadan önce İngilizce Seviye Tespit sınavları ile kurs verilecek kişinin seviyesini belirleyip buna göre bir program hazırlamaktadır. Peki, bu programın içeriği nedir? Testler hangi aşamalardan oluşur?

Program basittir, tespit sınavından sonra İngilizce seviyesi belirlenen kişiye özgü hangi açığı olduğu belirlenir. Örneğin reading (okuma) ve writting (yazma) bilgisi tam olduğu halde kelimeleri anlamlı bir cümle oluşturup speaking (konuşma) basamağından geçemeyen kişiye özel konuşma ağırlıklı bir program oluşturulur. Writting (yazma) bilgisi tam olmayanlar için, yani kelime bilgisi eksik olanlar için kelime ezberi ağırlıklı bir eğitim programı oluşturulup bu şekilde İngilizce bilgisi güçlendirilir. Reading (okuma) bilgisinde eksiği olanlar içinse gramer ve kelime (örneğin http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-gramer/ da gösterildiği gibi) okuma şekilleri, İngilizcedeki bazı özel okuma türlerini öğreterek bu şekilde ağırlıklı bir program ile buna yoğunlaşıp en iyi eğitim verilir.

Bu tespit sınavı İngilizce bilgimiz ve konuşma şeklimizdeki açıkları belirleyip, en uygun ve en etkili eğitimi almamız için gereklidir. İşin güzel yanı birçok İngilizce eğitimi veren kurs ve kuruluş bu testi bize ücretsiz bi şekilde yapmakta eğer kayıt olmak istemiyor, fakat İngilizce bilginizi de test etmek istiyorsanız bunun için de bağımsız İngilizce kursları sağlayan birçok internet sitesi ve mobil uygulamalar mevcuttur. Eğer İngilizceyi geliştirmek veya yeni bir dil anlamında İngilizceyi öğrenmek istiyorsanız İngilizce eğitimi veren kurs ve kuruluşlarca bu eğitim için önceden bu testi yaptırmanızı ve daha sonra uygun paketlerce üzerinize düşülmesini öneririz.

Ayrıca yalnızca tespit sınavı da değil bu tespit sınavından sonra size uygun bir koç (eğitimci) ayarlanıp yalnızca size özgü bir program hazırlanıyor. Yalnızca belli başlı saatlere bağlı kalmadan günün her saati bu koçlar yardımı ile İngilizcenizi geliştirebilir, bol bol pratik ve gramer eğitimi, kelime ezberi ile de İngilizcenize güç katabilirsiniz.

Son olarak eğer iyi bir eğitim almak istiyorsanız bu tespit sınavına, bu tespit sınavı iyi bir eğitimciye ve bol bol tekrara ihtiyacınız var. Yabancı bir dil öğrenmek, ne kadar zor olursa olsun iyi bir tekrar ve bol bol pratik ile bunun imkânsız olmadığını unutmayınız.