Brezilyalı futbolcular, Inter’in önceki akşam Verona’yı 1-0 yenerek, 5 maçlık galibiyet serisine ulaştığı maçta vitrine çıktı. Karşılaşmada galibiyet golünü Melo atarken, pas ise kornerden Telles’ten gelmişti.

Her iki futbolcunun da Inter’in ilk 11’ine girerek kendilerini kabul ettirmeleri memnuniyet yaratırken, bunun devam etmesi halinde sezon sonunda Galatasaray ciddi bir kazanç elde edecek.

Melo’yu 3.7 milyon euroya Inter’e veren Cim-Bom, Seri A’da kayıpsız lider olan Inter’in Şampiyonlar Ligi vizesi alması halinde kasasına 500 bin euro daha koyacak. Ancak asıl para ise Telles’ten gelecek. Çünkü Inter’in vazgeçilmezleri arasına giren 22 yaşındaki futbolcu bu çizgisini sürdürürse sezon sonunda 8.5 milyon euro satın alma opsiyonu devreye girecek. Ayrıca 1.3 milyon euroluk kiralama ücretiyle beraber Galatasaray’ın Telles transferinden 10 milyon euroluk kazanç elde edebilecek. 

Sonuç olarak Inter bu sezon Serie A’da hedeflerine ulaşırsa, Galatasaray'da, Roberto Mancini’nin gözdeleri olan Melo’dan 500 bin euro, Telles’ten ise 8.5 milyon euro ve 250 bin euro da Şampiyonlar Ligi primi kazanacak.

‘Felipe Melo manifestosu’

Cim-Bom’da 4 yıl forma giydikten sonra Inter’e transfer olan Felipe Melo, oynadığı iyi futbolun yanı sıra önceki gün takımını galibiyete taşıyınca İtalyan basınında kendine geniş yer bulmayı başardı.

Brezilyalı oyuncunun golünü attıktan sonra eşi Roberta Nagel’i öptüğü fotoğrafı manşetine taşıyan La Gazzetta dello Sport, tecrübeli yıldızın, Inter’e büyük bir değişim yaşattığına vurgu yaptı. Melo’yu, “Inter’in manifestosu” olarak tanımlayan gazete, eski Galatasaraylı oyuncunun geldiğinde eleştirilmesine rağmen şimdi taraftarların yeni idolü olduğunu belirtti.

Melo 1-0 kazandıkları maçtan sonra yaptığı açıklamada yapılan eleştirilerin kendisini daha da güçlendirdiğini dile getirdi.