Galatasaray, International Royal Cup'tan 750 bin euro alırken 3 futbolcusu bu turnuvada sakatlandı.

Antalya’da düzenlenen International Royal Cup organizasyonu tam anlamıyla fiyaskoya döndü. Turnuvaya Beşiktaş ve Galatasaray’ın yanı sıra River Plate ile Neymar Enstitüsü’nün katılacağı açıklanmıştı.
 
Yedek takımla geldiler 
 
Turnuva haberlerini paylaşan resmi Twitter hesabı günler öncesinden reklam faaliyetlerine başlamıştı. “Copa Sudamericana’nın son şampiyonu, Arjantin’in en büyüğü River Plate 12 Ocak’ta geliyor” denilerek görseller paylaşılmıştı fakat Türkiye’ye gelen takım River Plate’in yedekleriydi!
 
Arkadaşını turnuvada oynattı 
 
İşin bir başka ilginç yönü ise bu futbolculardan Diego Neres’in turnuvanın iletişim yetkililerinden birisinin arkadaşı olması. Neymar'ın Türkiye'deki tercümanlığını yapan bu kişi birkaç ay önce Çorluspor'a transferini sağladığı arkadaşının bu özel turnuvada Guaratingueta formasıyla Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı top koşturmasını sağladı. Çorluspor'un bir başka transferi olan ve bu turnuvada forma giyen Alex de Souza'nın da Diego Neres ile söz konusu iletişim yetkilisinin arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu iletişim yetkilisi, bu iki futbolcunun menajeri olduğunu açıkladı.

SEVGİLİSİNİ TURNUVADA OYNATTI

İşin bir başka ilginç yönü ise bu futbolculardan Diego Neres’in turnuvanın iletişim yetkililerinden birisinin sevgilisi olması. Neymar'ın Türkiye'deki tercümanlığını yapan bu kişi birkaç ay önce Çorluspor'a transferini sağladığı sevgilisinin bu özel turnuvada Guaratingueta formasıyla Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı top koşturmasını sağladı. Çorluspor'un bir başka transferi olan ve bu turnuvada forma giyen Alex de Souza'nın da Diego Neres ile söz konusu iletişim yetkilisinin arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu iletişim yetkilisi, bu iki futbolcunun menajeri olduğunu açıkladı.

ZEMİN TARLAYA DÖNDÜ

Skandalın son perdesi de saha zemini oldu. Bu turnuvanın gerçekleştirildiği Alanya Oba Stadyumu'nda 15 Ocak'ta Alanyaspor ile Fenerbahçe bir hazırlık maçı yaptı. Sonrasında yapılan turnuva mücadeleleriyle birlikte saha zemini futbol oynanamaz hale geldi. Konu hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Alanyasporlu futbolculardan birisi sahanın tarlaya döndüğünü ve bundan sonra buraya ancak patates ekilebileceğini söyleyerek tepkisini dile getirdi. NTV Spor yorumcusu Hasan Şaş da katıldığı televizyon programında bu turnuvada yaşanan sakatlıkların bozulan saha zemininden kaynaklandığını dile getirdi. Galatasaray'ın bu turnuvaya katılmak için yaklaşık 350 bin dolar para aldığı öğrenildi. Ama Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray'ın yaşadığı sakatlıklar sonrası zarar çok daha büyük oldu.