Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda'ya deplasmanda mağlup olduğumuz karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Terim açıklamalarında Milli Takım'daki isimlere sert mesajlar gönderdi.

"1-0 MAĞLUPSANIZ ALTINDAN ÇOK KOLAY..."

"Bu seviyelerde 1-0 mağlupsanız altından çok kolay kalkılır bir şey olmuyor. Buna rağmen Burak ile bir pozisyon yakaladık ama olmadı. Atılması her geçen dakika bizim kontrolümüze geçebilirdi. Bu bir tahmin tabi. Atıldıktan sonra yapacak bir şey yok. Bir takım şeyler değiştirmemize rağmen skoru değiştiremedik."

"SADECE ÖMER'İN ATILMASINA BAĞLAYAMAYIZ"

"Çek Cumhuriyeti'nin kazanması ve İzlanda'nın bizi yenmesi kimsenin beklediği bir şey değildi. Bizim Çek Cumhuriyeti maçı daha önem kazandı. 10 maçın sonuna kadar gideceğiz. Mağlubiyeti sadece Ömer'in atılmasına bağlayamayız. Hazır değiliz gibi endişelerim vardı. Bir sebep olarak bir şey söyleyemeyiz. Kaybettiğimiz için rakibi tebrik etmek gerekir. Rakibi tebrik ediyorum."

TERİM'İN RÜZGAR İSYANI

"Bir daha inşallah böyle bir şey görmek hiçbirimize nasip olmaz. Futbolda böyle şeyler oluyor. Rüzgara karşı oynuyorsunuz, ikinci yarı rüzgarı arkanıza alcaksınız rüzgar duruyor. Maçtan sonra rüzgar başlıyor. Biz mağlubiyeti hak ettik."

"MEVLÜT'Ü DE ALACAKTIK..."

10 kişi kalmamız kötü oldu. 33-34 dakika kala sonuç farklı yerlere gidebilirdi. Kazanmaksa bile kaybetmeye bilirdik. Niyetimiz oydu. Mustafa'yı almıştık hatta Mevlüt'ü de alabilirdik. Hem fizik gücü sizden üstün, hem skor olarak sizden üstün ve böyle de olunca sonuç aleyhimize işledi.

ARDA'NIN OYUNDA KALMASI HAKKINDA...

"Arda'nın durumunu kontrol edip çıkarma veya çıkarmama durumumuna gelemedik. İlerleyen dakikalarda her şey yapılabilirdi. Ancak arka arkaya iki gol yediğimiz için Arda'yı oyundan almadık."

FATİH TERİM'DEN TAKIMA SERT MESAJ!

"Bugün anlaşılır gibi değildi. Herkesten özür diliyoruz. İnşallah İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'ni yeneriz ve dengeyi sağlarız. Şimdi üzüntümüzü yaşayalım, hatalarımızı tespit edelim. İsim vermeyeceğim ama bende bazı isimlerin performansı sonrasında hayal kırıklığı yaşadım. Burası yüzde 100'den de fazlanızın verilmesi gereken bir yer. Bu kadar söyliyim noktayı da koyayım."

TERİM'DEN YILDIZ İSİMLERE GÖNDERME

"Yıldızı iyi tarif etmemiz lazım. Kimdir yıldız? Yıldız kime deniyor? Yıldız nasıl olunuyor? Bizde yıldız herkese deniyor. Yıldız saha içerisinde her şeyi yapan takıma katkı yapan isimdir. Yetenekleri olan isme saygı duyuyorum ama bu maçta kimseye yıldız veremeyiz. Sadece 3 gol yemedik, 3-4 tane daha pozisyonları var."