Galatasaray’ın hocası, TFF Süper Kupa karşılaşmasında yaşananları hatırlatarak, Fenerbahçe ile TT Arena’da oynayacakları maçta oyuncularından dikkatli olmalarını istedi. Melo’yu özel olarak uyaran Prandelli, “Bu maçta sana her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tahriklere kapılma sadece işini yap” dedi.

Galatasaray’da, Fenerbahçe derbisi öncesi Teknik Direktör Cesare Prandelli, futbolcularını tahriklere ve provokasyonlara kapılmamaları konusunda uyardı.

Sarı-lacivertililerle son oynanan TFF Süper Kupa maçında yaşananları dikkate alan ve geçmişte yine iki takım arasındaki maçları izleyen İtalyan çalıştırıcının başta Volkan Demirel olmak üzere, Emre Belözoğlu ve Raul Meireles isimlerine dikkat çektiği belirlendi.

‘Derbi çok önemli’

Bu futbolcuların derbide gerginlik yaratabileceklerini dile getiren Prandelli’nin, “Kendi evimizde oynayacağımız bu maçta motivasyonumuzu bozacak şeylerden uzak durmalıyız. Ancak rakibin bazı futbolcularının bu konuda çok profesyonel olduğunu görüyorum. Son kupa maçında penaltılar atılırken Volkan Demirel’in yaptıkları ortada! Yine geçmiş maçlarda bu statta Emre Belözoğlu ile Meireles’in de taraftarı ve saha içindeki futbolcuları gerecek şekilde davranışlar sergilediğini gördüm. Bu nedenle bizim için çok önemli olan bu maçta rakibin bu oyununa gelmemeliyiz” ifadelerini kullandığı bildirildi.

‘Kendini maça ver’

Cesare Prandelli’nin, TFF Süper Kupa finalinde penaltı atışları sırasında Volkan Demirel’in tacizine uğrayan Felipe Melo’yu özel olarak uyardığı belirlendi.

Volkan, Manisa’da oynanan finalden sonra “Pitbull” lakaplı Melo için, “Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin” diyerek tepki çekmiş ve 3 maç ceza almıştı.

Sarı-lacivertli kalecinin derbi maçta oynaması halinde Felipe Melo’dan dikkatli olmasını isteyen Cesare Prandelli’nin, “Sana bu kritik maçta her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Volkan ya da diğerleri seni kızdırmak için yine bazı yollara başvurabilir. Bu nedenle tahriklere kapılma ve kendini sadece oyuna ver” dediği vurgulandı.