Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe'yi 80-63 mağlup ettikleri derbinin ardından 360 kanalında yayınlanan Telegol programına özel açıklamalarda bulundu ve A Milli Takım'dan istifa etmesi gerektiğini söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a cevap verdi.

Milli takım kampında oyuncuların aklını çeldiği ve istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım'a cevap veren Ataman, "Aziz Başkan kendi görüşünü söylüyor. Benim verdiğim tek cevap; bu fikrin altında, Türk Milli Takımı'nda oyuncuların beyninin yıkandığı, oyuncular için transfer görüşmeleri yapıldığını söyledi Aziz Yıldırım. Bunun yapıldığını ispat etsin, anında istifa ederim. Aziz Başkan için çok fazla bir şey söylemiyorum. Kendi fikirleridir. Karar verecek olan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'tir" ifadelerini kullandı.

"6 yıldır Fenerbahçe salonunda küfür yiyorum"

Fenerbahçe deplasmanlarında küfürlere maruz kaltığını söyleyen koç, "Ezeli rekabetin içinde gerginlikler olabiliyor. Geçmişte herkes hatalar yapmıştır. 6 yıldır Fenerbahçe salonuna gidiyorum. İnanılmaz derecede hareketlere, küfürlere maruz kalıyorum. Bir kere dahi taraftara jestim olmamıştır. 3 yıl önce çok sinirlendim ve kendimi oyundan attırdım. Mahmut (Uslu) abiyi de geçmişte severdim, eski bir basketbol adamı. Geçtiğimiz hafta Saraçoğlu'nda güzel bir maç oynandı. Bu ezeli rekabet" dedi.

"EuroCup'ı alıp EuroLeague'e katılacağız"

Bu sezon EuroLeague'e katılamayan Galatasaray'ın, EuroCup'ı kazanarak EuroLeague'e katılacağını iddia eden Ataman, "EuroCup'ı alıp otomatik olarak EuroLeague'de oynayacağız. Bakalım onu nasıl engelleyecekler" diye konuştu.