Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim döneminde kadroya katılan ve bir türlü ilk 11'in değişmez ismi olamayan Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou, Roberto Mancini'nin de gözüne girememişti.

Sezon başında birçok Avrupa kulübünden teklif alan ancak sarı-kırmızılı yönetimin 5 milyon eurodan aşağıya bırakmadığı Chedjou, Cesare Prandelli'nin gelişiyle birlikte Galatasaray'ın vazgeçilmez oyuncularından oldu.

Yabancı kontenjanına rağmen İtalyan çalıştırıcının tahtaya yazdığı ilk isim olan Chedjou, sarı-kırmızılıların bu sezonki resmi karşılaşmalarının tamamında yer alırken beğenilen bir performans ortaya koydu.

İSTATİSTİKLER ONU KONUŞUYOR

Sarı-kırmızılıların genç yıldızı Semih Kaya ile uyumu yakalayan 29 yaşındaki oyuncu, sık sık defanstan çıkışlar yaparken orta sahasını da bir hayli rahatlattı. Felipe Melo'nun orta sahadan dikine giderek ilerlemesinin bir benzerini savunmadan kontrollü çıkışlarla yapan Chedjou, attığı kritik paslarla da dikkat çekti.

Hava toplarında başarılı müdahaleler de yapan Aurelien Chedjou, Eskişehirspor karşılaşmasında tam 17 kez top kazandı. Yalnızca 1 ikili mücadeleyi kaybeden Kamerunlu stoper, maç boyunca 1 faulle oynadı ve 6 kez rakip atağı kesti. 9 bin 751 metre koşan Chedjou; Burak Yılmaz,(7524 - 76 DK.) Wesley Sneijder(7989 - 71 DK.) ve Bruma'yı(7348 - 60 DK.) geride bıraktı

BALANTA, DORIA, İTALYAN...


Transfer döneminde Galatasaray'ın gündemine Doria, Balanta, Paletta gibi isimler girmişti ancak Chedjou'nun kalmasına karar verildi. Şu ana kadar beklentileri karşılayan tecrübeli savunmacı, sarı-kırmızılıların Salı günü oynayacağı Anderlecht maçında da takımın kritik isimlerinden olacak.