UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Galatasaray ile Juventus arasında oynanan karşılaşma, yoğun kar yağışı ve oyuncuların görüş açılarının düşmesi nedeniyle Portekizli hakem Pedro Proença tarafından ertelendi.

İŞTE TT ARENA'DAN SON DURUMLAR...

- UEFA ve G.Saray Spor Kulübü'nden yapılan ilk açıklamada maçın 14.00'de oynanacağı, daha sonra yapılan açıklamada 15.00'de maçın başlayacağı belirtildi.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gün boyu havanın "çok bulutlu, zaman zaman yoğun olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor."

- Seyrantepe'de ve stad etrafında kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor. Ancak, hava şartları sürekli değişim gösteriyor.

- Karşılaşmanın hakemi Pedro Proença, saat 11.00 civarı TT Arena'ya gelerek stadın durumunu kontrol edecek.

- Statla ilgili en tehlikeli durum olarak, çatıda biriken ve aniden zemine düşen kar olarak gösteriliyor. 

- Türk Telekom Arena'da gece zemine ilişkin bir tedbir alınmadı. Zemine kar birikti. 09.30 itibariyla zemini temizleme çalışmaları, maç sırasında olduğu gibi yapılıyor. Arena'nın temizliği için tahta kar küreyicilerle sadece 3 görevli çalışıyor.  

- Şu anda zemin altındaki ısıtma sistemleri çalışıyor ve bu yüzden karın temizlenmesi daha rahat hale geliyor.

- NTV Hava Durumu Editörü Gökhan Abur; "Arena’nın konumu son derece yanlış. Arena Stadı yapılırkan bazı şeyler yanlış hesaplandı. Karşılaşmanın saat 15:00’te oynanacak olmasının nedeni, hava sıcaklığının o saate en yüksek değerlerine ulaşması. Ancak öğleden sonra sert esecek poyraz olumsuz hava koşullarını yeniden yaratabilir."

- UEFA yetkilileri 10.05 itibarı ile Türk Telekom Atrena'ya gelerek incelemelerini yapıyor.

- Galatasaraylı çalışanların trafik nedeniyle gelemediği ve bu yüzden sadece 3 kişinin çalıştığı belirtildi. Dakikalar geçtikçe zemin temizlemesi için çalışan sayısının 20'ye geleceği belirtildi.

- UEFA yetkilileri 3 dakikalık incelemenin ardından Arena'nın zemininden ayrıldı. Hakemlerle birlikte fikir alışverişi ve toplantı yapacaklar. Hakem Pedro Proença'nın Arena'ya gelmesi bekleniyor.

- 10.15 itibari ile TT Arena üzerine kar yağışı durdu. 

- Görevliler, çatıda biriken karın ters bir rüzgarda oyuncular için büyük bir tehlike oluşturabileceği görüşünü belirtti. UEFA yetkililerinin de bu duruma dikkat ettiği görüldü.

- Şişli Belediyesi, 15 kişilik ekip desteği ve kar küreme aracı gönderiyor. Bağlantı yollarına tuzlama da belediyece yapılmaya başlanacak.

- Zeminde, alttan ısıtmanın da faydasıyla çim sıcaklığı 18 derece ve buz yok. UEFA yetkilileri maçın oynanma ihtimalini çok yüksek görüyor.

- UEFA yetkilileri, maçın oynanma kararı saat 13.00'te verilecek. Juventuslu yetkililer de UEFA yetkilileri, hakemler ve Galatasaray ile birlikte bir toplantı yapılacak. Son değerlendirme toplantısı bu olacak.

- Hakem Pedro Proença ve yardımcıları TT Arena'ya gelerek inceleme yaptı.

-10.50 itibarı ile kar yağışı TT Arena üzerinde tekrar başladı.

- Galatasaray takımı, Beşiktaş'ta kaldığı otelde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra odalarına çekildiler ve maç saatini bekliyorlar.

- İşte Arena'nın etrafından 09,00 itibarı ile son fotoğraflar; 






via@tandemibozmak


via@uzaygokerman

- 09.55 itibarıyla Türk Telekom Arena;


via @evrengoz

Sporx